Actriţa Olga Tudorache va fi înmormântată sâmbătă, la Cimitirul Bellu din Bucureşti, ceremonia funerară fiind programată la biserica Kreţulescu, la ora 11.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectatorii îi pot aduce un ultim omagiu actriţei Olga Tudorache, vineri, între orele 10.00 şi 14.00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB), a informat instituţia teatrală.

”Teatrul Naţional Bucureşti anunţă cu mare tristeţe despărţirea de una dintre cele mai mari actriţe ale ţării noastre, Olga Tudorache, interpretă strălucită a nenumărate roluri de dramă, comedie şi tragedie în teatru, film, televiziune şi radio A fost onorată cu importante distincţii ale breslei, ale Statului Român şi ale Casei Regale a României. Sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu s-o ierte şi s-o odihnească în pace!”, a transmis TNB.

Actriţa Olga Tudorache, în vârstă de 88 de ani, a murit în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul Elias din Capitală, unde era internată din 9 octombrie.

Olga Tudorache s-a născut pe 11 octombrie 1929, în comuna Oituz din judeţul Bacău. În anul 1951, a absolvit Institutul de Teatru şi a făcut parte din echipa Teatrului Tineretului din Bucureşti, unde a jucat până în anul 1966, când instituţia teatrală a fuzionat cu Teatrul Nottara. De atunci, actriţa a jucat la Teatrul Mic, până în anul 1978, la Teatrul Foarte Mic şi la Teatrul Naţional din Bucureşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.