Jacqueline Bisset a vizitat din nou România vara aceasta, de la Bucureşti, trecând prin Bistriţa, prin satele din Transilvania şi până la Sinaia, într-o "excursie minunată", după cum a mărturisit actriţa pe Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actriţa a lăudat mâncarea de la Bistriţa, pădurile, munţii şi a aflat şi de lemnul furat, despre care a spus că reprezintă "o mare problemă în România". 

"O altă excursie minunată prin România vara aceasta. A început la Bucureşti, apoi în nord, la Bistriţa pentru a vedea prieteni şi mâncare incredibil de bună!", a scris actriţa. "Apoi prin Sovata şi Munţii Căliman, prin satele transilvane şi în sud, la Viscri, cu bisericile lui fortificate şi la casa Prinţului Charles, un loc liniştit, foarte nepretenţios", şi-a descris Bisset călătoria. 

Jacqueline Bisset în România (Foto: Facebook)
Jacqueline Bisset în România (Foto: Facebook)

Sinaia şi Bucegi au fost de asemenea pe lista turistei Jacqueline Bisset. "Nu este foarte distractiv să conduci noaptea, pe drumuri întortocheate şi periculoase, dar a meritat. Am văzut camioane pline de lemn tăiat ilegal, furat din pădure. Tăierile ilegale sunt o mare problemă în România şi e aşa de păcat pentru că au cele mai splendide păduri, cele mai naturale şi mari din Europa, pline de viaţă sălbatică şi oxigen pentru întreaga lume", a scris actriţa. 

Jacqueline Bisset, care a fost invitată anul trecut la gala UNITER, a văzut "Sfinxul şi Babele" - "un loc superb, aerisit". 

Actriţa britanică Jacqueline Bisset s-a născut pe 13 septembrie 1944. Cel mai important rol din cariera sa, după cum spune, este cel din "Noaptea Americană", în regia lui François Truffaut. Filmul a fost recompensat în 1973 cu un Oscar pentru cel mai bun film străin.

Bisset a lucrat cu regizori ca John Huston, François Truffaut, George Cukor şi Roman Polanski. Printre partenerii ei se numără: Anthony Quinn, Paul Newman, Steve McQueen, Nick Nolte, Jean-Paul Belmondo, Kenneth Branagh şi Marcello Mastroianni. A fost nominalizată de mai multe ori la Globurile de Aur. 

În 2011 Jacqueline Bisset a fost omagiată la TIFF pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale, iar în 2012 a fost prezentă la Bucureşti la premiera filmului “Undeva la Palilula”, de Silviu Purcărete.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.