Peste 60.000 de sarmale au fost împărţite pelerinilor, sâmbătă, după Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, oamenii aşezându-se la rând cu o oră înainte de finalul slujbei, pentru a prinde o porţie de mâncare. La eveniment a fost prezent şi primarul municipiului Iaşi Mihai Chirica, el inspectând oalele cu sarmale înainte ca mâncarea să fie împărţită celor care aşteptau la rând.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Primăriei Iaşi au împărâit, sâmbătă, peste 60.000 de sarmale credincioşilor care au participat la slujba de la catedrala Mitropolitană. Pe lângă sarmale, oamenii au fost serviţi cu un corn şi un pahar cu vin.

Ca să prindă o porţie, mulţi pelerini s-au aşezat la rând cu o oră înainte de finalul slujbei din Catedrala Mitropolitană. 

Mâncarea a fost pregătită de bucătăresele Direcţiei de Asistenţă Comunitară (DAC), instituţie aflată în subordinea Primăriei, iar primaul Mihai Chirica a inspectat oalele, înainte ca mâncarea să fie servită oamenilor.

”Continuăm tradiţia de a răsplăti efortul pelerinilor care au venit la Iaşi la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Am reuşit să pregătim şi în acest an masa tradiţională. Au făcut chetă colegii noştri din primărie şi sperăm ca bucatele să fie bine primite“, a declarat primarul Iaşiului Mihai Chirica.

Totodată, mai multe restaurante ieşene au fost implicate în acest eveniment.

Zeci de poliţişti locali au fost mobilizaţi în zona unde s-a servit mâncarea.

Accesul în curtea DAC Iaşi a fost permis în grupuri de câteva zeci de persoane, pentru a se evita îmbulzeala. Oamenii au început să se aşeze la rând cu peste o oră înainte de începerea evenimentului.

Masa Pelerinilor are loc în fiecare an la Iaşi, pe 14 octombrie, după Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană, zeci de mii de sarmale fiind împărţite credincioşilor care participă la slujbă.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.