Aproape şase mii de poliţişti se vor afla, sâmbătă, în preajma lăcaşurilor de cult din întreaga ţară pentru a asigura măsuri de siguranţă şi ordine cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva. În ultima săptămână, au fost constatate de poliţişti peste trei mii de infracţiuni şi 36.000 de contravenţii în preajba bisericilor şi în zonele adiacente derulării unor evenimente cultural-artistice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), sâmbătă, în toată ţara, aproape 6.000 de poliţişti vor fi în misiune, pe stradă şi în zona lăcaşelor de cult, pentru ca cetăţenii să ajungă şi să petreacă sărbătoarea Sfintei cuvioase Parascheva în siguranţă.

 

Vor acţiona 415 patrule pedestre şi 2.135 de patrule auto. Poliţiştii de la transporturi vor patrula pe 261 de trenuri de călători, în 255 de staţii şi triaje de cale ferată şi 13 aerogări.

 
De asemenea, vor fi constituite 82 de rezerve de intervenţie cu 252 de poliţişti din cadrul structurilor de acţiuni speciale.
 
Poliţia Română le recomandă celor aflaţi la evenimente să fie atenţi în locuri aglomerate şi să păstreze banii şi telefonul în compartimentele interioare ale hainei, niciodată în buzunarele din spate ale pantalonilor.
 
Conducătorilor auto li se recomandă să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri care supraveghează circulaţia pentru prevenirea aglomerărilor şi blocajelor rutiere, precum şi a accidentelor de circulaţie.

Totodată, IGPR anunţă că în ultima săptămână, în preajba bisericilor şi în zonele adiacente derulării unor evenimente cultural-artistice au fost constatate 3.069 de infracţiuni, dintre care 785 contra persoanei, 1.299 contra patrimoniului, 71 de infracţiuni economico-financiare şi 446 la regimul siguranţei rutiere.
În această perioadă, au fost surprinse în flagrant delict 491 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, faţă de 255 de persoane au fost luate măsuri preventive, iar 56 de persoane care erau urmărite au fost depistate de poliţişti.

Au fost aplicate 36.516 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.099.618 lei.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au reţinut 1.698 de permise de conducere şi au retras 915 certificate de înmatriculare auto.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 739.954 de lei.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.