PNL consideră că premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD Liviu Dragnea au prezentat la finalul şedinţei CEx, una dintre cele mai dezgustătoare scene din cele 10 luni de guvernare şi că actuala formulă de guvernare şi-a dovedit limitele. De asemenea, liberalii cer şi remanierea miniştrilor Viorel Ilie, Liviu Pop şi Florian Bodog.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD Liviu Dragnea au prezentat la miezul nopţii trecute una dintre cele mai dezgustătoare scene din cele 10 luni de guvernare, comparabilă cu episodul Grindeanu, intrat în istoria ridicolului politic post-decembrist. Partidul Naţional Liberal consideră actuala formulă de guvernare şi-a dovedit limitele, iar dezastrul înregistrat până acum se va accentua pe fondul luptelor intestine din interiorul PSD", consideră liberalii, ei afirmând că liderii PSD "nu sunt preocupaţi câtuşi de puţin de actul de guvernare, ci doar de exploatarea poziţiilor publice în interes personal, aceasta fiind şi miza reală a războiului din interiorul partidului de guvernământ dincolo de disimularea derizorie la care am asistat".

PNL avertizează că situaţia economică a României se va degrada în mod accelerat, "întrucât guvernarea va deveni un câmp de bătălie subteran, în care sunt folosite instituţii şi resurse publice de către grupările Tudose - Dragnea".

"Nu există personaje pozitive în această situaţie politică gravă! Atât premierul Mihai Tudose, cât şi preşedintele PSD Liviu Dragnea, sunt exponenţii aceleiaşi mentalităţi toxice care ratează şansele României la dezvoltare", susţin liberalii.

În opinia lor, decizia remanierii anunţată de Mihai Tudose şi Liviu Dragnea este un act de normalitate, dar care ar fi fost valabil dacă se petrecea în urmă cu aproape trei săptămâni, atunci când PNL i-a solicitat public acest lucru premierului.

"A fost nevoie de o presiune publică uriaşă, de semnale din partea instituţiilor europene, de ameninţările Opoziţiei, pentru ca premierul să admită un lucru firesc, anume faptul că în Guvern nu pot sta miniştri suspectaţi de fapte penale. Cu atât mai mult, nu poate fi un motiv de apreciere poziţia premierului Tudose după ce el însuşi a votat pentru menţinerea în funcţie a miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb în 25 septembrie. Aceasta după ce în 7 septembrie susţinea contrariul, anume că orice ministru cu probleme penale, inclusiv persoana sa, trebuie să părăsească Guvernul dacă se află într-o astfel de situaţie. De altfel, minciuna este străvezie şi în afirmaţiile sale de noaptea trecută potrivit cărora cele două colege ale sale şi-ar fi anunţat intenţia de a demisiona imediat după declanşarea cercetării penale. Dacă aşa au stat lucrurile, ce rost ar mai fi avut tot acest circ?", afirmă PNL.

Liberalii propun ca, dacă premierul Tudose doreşte să se ia în serios, "să-şi condiţioneze colegii din Camera Deputaţilor să permită continuarea anchetei în cazul Rovanei Plumb, pe care Liviu Dragnea a anunţat că o va bloca" şi să procedeze la remanierea ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, indiferent de poziţia conducerii ALDE. 

PNL consideră absolut necesară remanierea "ministrului analfabet al Educaţiei, Liviu Pop",  precum şi a "ministrului plagiator al Sănătăţii, Florian Bodog".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.