Directorul general al Samsung Electronics, Kwon Oh-hyun, şi-a prezentat demisia invocând ”o criză fără precedent”, în contextul în care moştenitorul întregului grup a fost condamnat la închisoare în luna august pentru corupţie, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Demisia lui Kwon a venit în ziua în care compania a anunţat profituri estimate record pentru trimestrul al treilea, în contextul creşterii preţurilor microprocesoarelor. Kwon, care este şi membru în consiliul de administraţie, a declarat că se gândeşte la plecarea sa ”de ceva timp” şi nu mai poate amâna această decizie.

El a subliniat că plecarea sa are loc în contextul în care compania are nevoie de o nouă conducere, după scandalul acuzaţiilor de corupţie. Kwon va rămâne în consiliul de administraţie al companiei până în martie 2018.

Unii analişti au avertizat că structura stufoasă de conducere a Samsung nu ajută la clarificarea problemelor cu care se confruntă compania.

Samsung Electronics este considerată cea mai importantă companie din cadrul grupului sud-coreean, forma din aproape 60 de firme interconectate. În august, moştenitorul grupului, Lee Jae-yong, a fost condamnat pentru corupţie şi a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.