Doi bărbaţi, unul fiind cetăţean englez, au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Tulcea, pentru 30 de zile, după ce procurorii DIICOT au descoperit că aceştia au înfiinţat în vara acestui an o cultură de cannabis indoor, anchetatorii descoperind că aceasta era compusă din peste 50 de plante, în diferite stadii de dezvoltare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al DIICOT, pe data de 10 octombrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Tulcea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi bărbaţi, unul fiind cetăţean englez, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, ei fiind suspectaţi că în luna iunie a acestui an au înfiinţat o cultură de cannabis indoor, cu scopul de a vinde drogurile obţinute.

Astfel, în urma a două percheziiţii domiciliare, în judeţele Tulcea şi Constanţa, la imobilul situat în comuna tulceană Dăeni, a fost găsită o cultură de canabis, amenajată cu sistem de iluminare şi încălzire specială pentru creşterea plantelor, compusă din 53 de plante de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare, dintre care 19 cu inflorescenţă, precum şi diferite cantităţi de cannabis, în total 6.768,81 grame masă verde şi uscată.

De asemenea, procurorii au găsit în maşina unuia dintre bărbaţi aproximativ cinci grame de canabis, iar după percheziţionarea unui colet ridicat de la o firmă de curierat, destinat aceluiaşi bărbat, au fost descoperite 65 seminţe de canabis.

Totodată, cu ocazia percheziţiilor  au fost ridicate sume de bani, telefoane, HDD-uri şi tablete.

La data de 11.10.2017, la  solicitarea DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă la domiciliu pe o durată de 30 de zile, a celor doi bărbaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.