Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, la evenimentul de lansare a unui nou model Ford de la Craiova, că domeniul infrastructurii din România începe să se dezvolte, iar lucrările nu mai sunt la stadiul de promisiuni, pentru că „se întâmplă lucruri” şi în această zonă. Premierul s-a declarat mândru de faptul că Ford a găsit în România „un mediu propice” pentru dezvoltare şi pentru a face produse de calitate. Anterior, preşedintele Klaus Iohannis declarase că infrastructura de transport ytrebuie să fie "prioritatea zero" a oricărui guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am spus şi reprezentanţilor companiei, şi dumneavoastră, că nu facem infrastructura care să lege Craiova de restul României pentru companie. O facem pentru noi, pentru România. Şi de data asta, putem spune că, în ceea ce priveşte infrastructura care leagă Craiova de restul lumii, nu mai suntem la nivel de promisiuni, suntem în grafic. Şi la ora la care vorbim, săptămâna aceasta, săptămâna viitoare, se întâmplă lucruri. Sunt lucrări de infrastructură care sunt în procedură de licitare, de atribuire, au început să se întâmple lucruri şi pe această zonă. A fost un angajament al României. România înţelege să-şi respecte angajamentele”, a spus premierul Mihai Tudose.

El s-a declarat mândru de faptul că Ford a găsit în România „un mediu propice” pentru dezvoltare şi pentru a face produse de calitate.

„Acum câţiva ani, prezenţa în România a unui nume gen Ford părea utopie. Acum doi ani, când Andrew (Andrew McCall, vicepreşedintele Ford, n.r.) povestea că peste doi ani la Craiova o să facă un model nou, recunosc că am fost sceptic. Astăzi trăim un moment de bucurie şi vă spun că sunt mândru pentru că acest mare eveniment reprezintă şi o declaraţie a uneia dintre cele mai mari companii, că România este un mediu bun pentru a face business, pentru a face produse de calitate, un loc unde poţi construi, unde poţi dezvolta, un loc unde o companie de dimensiunea Fordului nu a venit într-o aventură, a venit să facă ceva stabil, ceva să rămână”, a adăugat premierul.

Tudose s-a adresat angajaţilor Ford, cărora le-a spus că reprezentanţii companiei se mândresc cu ei: „Au spus că cel mai important lucru pe care l-au găsit aici au fost oamenii”.

Premierul Mihai Tudose a participat alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de ambasadorul SUA la Bucureşti Hans Klemm la lansarea celui mai nou model Ford, în Craiova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.