Premierul spaniol Mariano Rajoy i-a dat miercuri un ultimatum de cinci zile preşedintelui separatist catalan Carles Puigdemont să-şi clarifice - până luni - poziţia cu privire la declararea independenţei, a declarat o sursă guvernamentală pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cazul în care Puigdemont confirmă declararea independenţei regiunii sale, Madridul îi va acorda un termen suplimentar - până sâmbătă, pe 19 octombrie - să facă cale întoarsă.

Guvernul de la Madrid va recurge, ulterior, la articolul 155, care-i permite să suspende autonomia Cataloniei, a precizat sursa citată.

Ambele ultimatumuri au fost incluse într-o cerere oficială trimisă miercuri Guvernului catalan, a anunţat preşedintele Guvernului conservator de la Madrid Mariano Rajoy, scrie The Associated Press.

Rajoy a anunţat această cerere miercuri, într-o ameninţare voalată cu aplicarea articolului 155.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.