Premierul Mihai Tudose a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că Fondul Monetar Internaţional a revizuit previziunea de creştere economică a României, pe anul acesta, de la 4,2 la sută la 5,5 la sută, spunând că acest lucru s-a întâmplat, probabil, şi datorită „semnalului puternic” dat de Trade Winds, în care companii din SUA vor face afaceri în Bucureşti cu companii româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O veste bună de la FMI, se pare că a fost bună discuţia pe care am avut-o cu domniile lor. Au revizuit de la 4,2 la 5,5 previziunea de creştere economică a României”, a declarat premierul Mihai Tudose.

El a spus că acest lucru s-a întâmplat, probabil, şi datorită unui "semnal puternic” dat de misiunea comercială Trade Winds, prin care 100 de companii americane vor veni în Bucureşti pentru a face afaceri cu 50 de companii româneşti.

Premierul declara, luni, că Guvernul nu va mai lua "niciun leu" de la FMI, având în vedere modul în care organismul internaţional a tratat România.

"În niciun caz nu pregătim un împrumut cu FMI, la ce prognoze au făcut, la cum ne-au tratat, nu voi lua un leu de la ei. Iată că au greşit şi ultima prognoză. Au ieşit senini şi au spus că noi am greşit un pic, au stricat viaţa unei ţări, a oamenilor. Eu i-am chemat să le spun că s-ar putea să nu mai vorbim deloc de ei dacă mai greşesc şi a treia prognoză. Şi au devenit un pic mai prudenţi. E ca un medic care greşeşte verdictul, amputează şi apoi spun că au greşit. Eu am avut o discuţie cu ei şi le-am spus că dacă mai greşesc o dată, voi reacţiona violent", a declara premierul la Antena 3.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.