Leonardo DiCaprio şi Ben Affleck, actori care au lucrat pentru mai multe filme împreună cu Harvey Weinstein, condamnă comportamentul lui faţă de femei, iar miercuri, consiliul BAFTA i-a suspendat producătorului calitatea de membru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Leonardo DiCaprio, care a lucrat cu Weinstein la „Gangs of New York”, „The Aviator” şi „Django Unchained”, a scris marţi pe contul său de Twitter: „Nu există scuză pentru hărţuire şi agresiune sexuală - indiferent cine eşti, indiferent ce profesie ai. Aplaud puterea şi curajul femeilor care au ieşit şi şi-au făcut auzite vocile”.

Actorul se alătură, astfel, unei lungi liste de vedete care au condamnat comportamentul cineastului.

Ben Affleck, care a jucat în câteva dintre filmele realizate sub marca Miramax, companie înfiinţată de fraţii Weinstein, între care „Shakespeare in Love” (care a adus producătorilor un premiu Oscar) şi „Good Will Hunting”, a transmis într-un comunicat: „Sunt trist şi furios că un bărbat cu care am lucrat s-a folosit de puterea sa pentru a intimida, manipula şi hărţui sexual atât de multe femei de-a lungul a decenii”.

British Film Academy of Film and Television Arts a decis excluderea

British Film Academy of Film and Television Arts (BAFTA) a anunţat miercuri: „Având în vedere acuzaţiile grave, BAFTA l-a informat pe Harvey Weinstein că a fost suspendat din calitatea de membru, decizia având efect imediat”.

Reprezentanţii BAFTA consideră comportamentul lui Weinstein „inacceptabil şi incompatibil cu valorile” academiei. 

„Sperăm ca acest anunţ să transmită un mesaj clar potrivit căruia acest tip de comportament nu are ce căuta în industria noastră”, se mai arată în anunţ.

Între timp, Harvey Weinstein, în vârstă de 65 de ani, care a fost acuzat de numeroase femei, între care actriţele Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, de hărţuire sexuală, dar şi de viol, de alte trei, a fost concediat de la conducerea companiei sale şi părăsit de soţie.

Avocata Patty Glaser a fost recent angajată pentru a se ocupa de cazul concedierii. „Vom face tot ce este posibil pentru a proteja cum se cuvine drepturile lui în privinţa companiei”, a spus ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.