Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, marţi, că se desparte de producător, pentru ”actele sale de neiertat”, după ce acesta a fost acuzat de mai multe femei de viol şi de hărţuire sexuală, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Georgina Chapman a transmis, de asemenea, că ”i se frânge inima” pentru ”toate femeile care au suferit enorm” din cauza comportamentului producătorului.

Chapman s-a căsătorit cu producătorul hollywoodian în anul 2007 şi are doi copii cu acesta. 

”Am decis să îmi părăsesc soţul. Să am grijă de copiii mei este prima mea prioritate şi cer presei să ne respecte intimitatea în această perioadă”, a transmis ea, pentru revista People. 

Georgina Chapman şi Keren Craig au înfiinţat în 2004 brandul de lux Marchesa, cunoscut pentru rochii spectaculoase şi feminine create pentru pentru apariţii pe covorul roşu. În acelaşi an, Chapman l-a întâlnit pe Weinstein la o petrecere în New York.

Harvey Weinstein este acuzat de actriţa italiană Asia Argento şi de alte două femei de viol, iar celor care susţin că au fost hărţuite sexual de el se alătură Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie. Soţii Obama şi-au exprimat dezgustul faţă de acest scandal, iar Hillary Clinton este „şocată de dezvăluiri”.

Acuzaţiile aduse de femei au fost respinse de cineastul în vârstă de 65 de ani printr-o declaraţie transmisă prin purtătoarea lui de cuvânt, Sallie Hofmeister.

Oaspete obişnuit al Casei Albe în timpul mandatelor lui Bill Clinton şi Barack Obama, Harvey Weinstein a donat şi a strâns fonduri pentru democraţi. Începând cu anul 1990, el a reuşit să strângă aproximativ 1,5 milşioane de dolari pentru susţinerea candidaţilor şi a partidului şi a donat peste 100.000 de dolari Fundaţiei Clinton până în iunie 2017.

Hillary Clinton, care a beneficiat de fondurile colectate de Weinstein, a făcut o declaraţie marţi. Ea s-a arătat „şocată şi consternată de dezvăluiri”. „Comportamentul descris nu poate fi tolerat. Curajul femeilor şi susţinerea celorlalţi sunt cruciale în încercarea de a stopa acest tip de comportament”, a transmis ea.

Cel puţin 12 oameni politici care au beneficiat de fonduri din partea lui Weinstein au donat banii unor organizaţii nonguvernamentale, după articolul apărut săptămâna trecută în New York Times.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.