Preşedintele Donald Trump dă asigurări că articolele despre relaţiile sale tensionate cu şeful său al diplomaţiei Rex Tillerson sunt ”idioate”, însă el pare că a fost afectat de unele dintre declaraţiile secretarului de Stat dezvăluite de presă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit postului NBC News, secretarul de Stat l-a catalogat pe preşedintele american drept ”debil”, la finalul unei reuniuni la Pentagon, în această vară, declaraţii dezminţite de purtătorul său de cuvânt.

”Eu cred că este o informaţie falsă”, declară Donald Trump într-un interviu pentru revista Forbes, publicat marţi.

”Dar dacă a spus-o, nu cred că va trebui să ne comparăm testele de IQ. Iar eu vă pot spune cine va câştiga”, a adăugat el imediat.

Dezvăluirile NBC News l-au determinat pe fostul patron al gigantului petrolier ExxonMobil să ia cuvântul şi să-şi exprime public susţinerea şi ”angajamentul în favoarea succesului” locatarului Casei Albe.

La puţin timp după aceea, Donald Trump a dat asigurări că are ”deplină încredere în Rex”, denunţând o poveste ”fabricată de NBC”.

Cu câteva zile mai înainte el l-a mustrat, într-o serie de mesaje postate pe Twitter, pe secretarul său de Stat pentru că a evocat în mod public existenţa unor canale de comunicare vizând să ”sondeze” intenţiile Coreei de Nord.

”Îşi pierdea timpul să negocieze”, a scris el. ”Păstrează-şi energie, Rex, vom face ceea ce trebuie să facem”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.