Stagiul de pregătire practică a elevilor din învăţământul dual se va desfăşura, începând cu anul şcolar 2017-2018, în baza contractului de pregătire practică în învăţământul dual, aprobat prin ordin de ministru. Contractul se încheie între unitatea de învăţământ, operatorul economic partener de practică şi elevul sau părintele acestuia. De asemenea, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a aprobat modelul certificatului de pregătire practică în învăţământul dual care va fi eliberat de unitatea şcolară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MEN, prin Ordinul de ministru 4798/2017, publicat în Monitorul Oficial nr. 795/6.10.2017, a fost aprobat contractul de pregătire practică în învăţământul dual, valabil începând cu anul şcolar 2017 – 2018. 

Contractul reglementează, printre altele, statutul practicantului, drepturile şi obligaţiile acestuia, drepturile şi obligaţiile operatorului economic partener de practică, drepturile şi obligaţiile unităţii de învăţământ, respectiv modul de evaluare a stagiului. Contractul poate fi completat şi cu alte clauze specifice, cu condiţia să nu contravină modelului aprobat.

Aceste documente vizează toate activităţile de profil stabilite prin contractul de parteneriat: stagiile de pregătire practică din planul-cadru de învăţământ, precum şi componenta de pregătire practică săptămânală (instruire şi laborator tehnologic) din modulele de specialitate pentru calificarea profesională vizată, convenite a se desfăşura la acel operator economic sau în alte spaţii stabilite de acesta pe baza unor convenţii/contracte scrise, pe care le încheie, în acest scop, cu alţi operatori economici sau furnizori de formare.

”Activităţile realizate în timpul pregătirii practice la operatorul economic sunt evaluate, iar rezultatele se consemnează în certificatul de pregătire practică în învăţământul dual, care atestă rezultatele învăţării desfăşurate de elevi în timpul pregătirii şi va fi inclus în portofoliul individual al elevului”, anunţă MEN.

Certificatul va fi eliberat de unitatea de învăţământ în care elevul este înmatriculat, după completarea şi semnarea acestuia de către operatorul economic partener de practică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.