Americanul Richard Thaler, considerat părintele Economiei comportamentale, a câştigat premiul Nobel pentru Economie pe 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profesor la Universitatea Chicago Booth, Richard Thaler este coautor al bestsellerului „Nudge”.

Juriul Nobel a precizat că munca lui a contribuit la înţelegerea psihologiei economiei. 

Richard H. Thaler a încorporat psihologia în analizele deciziilor economice. Prin explorarea consecinţelor preferinţelor sociale limitate raţional şi a lipsei autocontrolului, el a arătat cum aceste caracteristici umane afectează deciziile individuale, precum şi rezultatele pieţei.

Per Stroemberg de la Academia Suedeză a declarat că munca lui a explorat cum aspectele specifice psihologiei umane au format decizii economice.

„Descoperirile lui Richard Thaler au inspirat mulţi alţi cercetători care i-au urmat şi a pavat drumul spre un nou capitol al economiei pe care îl numim Economie comportamentală”, a spus el.

Richard Thaler, în vârstă de 72 de ani, va primi 9 milioane de coroane suedeze (850.000 de euro) din partea Comitetului, sumă despre care a spus că o va cheltui „cât mai iraţional posibil”, scrie BBC.

Cel de-al şaselea premiu Nobel, acordat „în memoria lui Alfred Nobel” pentru ştiinţe economice, cunoscut ca Premiul Nobel pentru Economie, a fost instituit de Banca Suediei, în 1968.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.