Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că varianta care se conturează în coaliţia în ceea ce priveşte Inspecţia Judiciară este aceea a unei instituţii autonome, aşa cum a anunţat şi ministrul Justiţiei cu mai puţin de 24 de ore în urmă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dar nu e o nouă variantă, eu am spus de la îceput, pe 24 august, că trebuie să abordăm cu mai mult calm şi cu mai multă aşezare aceste propuneri de modificare şi încă de atunci a spus ministrul că una dintre variante este să fie instituţie autonomă, eu am spus în mai multe rânduri că poate e bine să fie o instituţie autonomă şi cred că vom merge către această variantă”, a răspuns Liviu Dragnea întrebat cum vede ”nou variantă” propusă de ministrul Justiţiei în ceea ce priveşte Inspecţia Judiciară.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat duminică la Iaşi că sunt trei variante pentru Inspecţia Judiciară, dar că există mici şanse ca instituţia să rămână la Consiliul Suprem al Magistraturii.

”Pe 23 august am spus că sunt trei variante, da? Varianta de a rămâne la CSM consolidând independenţa, autoritatea Inspecţiei judiciare, o variantă de a o aduce la Ministerul Justiţiei şi a treia variantă de a dobândi statut de autoritate autonomă independentă pe baza unei legi proprii de organizare, de funcţionare. Faptul de a rămâne Inspecţia Judiciară la CSM e cel mai puţin probabil, dat fiind că dincolo de enunţurile făcute de pe 23 august am văzut cu toţii ce s-a petrecut în ultima perioadă în raporturile dintre Inspecţia Judiciară şi CSM, Inspecţia Judiciară şi entităţile pe care le controlează, adică nu e numai o disfuncţionalitate de principiu, e una concretă a modului în care se poziţionează unele faţă de celelalte”, a spus Tudorel Toader.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.