Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a sosit luni dimineaţă la Palatul Parlamentului, fiind întâmpinat de preşedinţii celor două Camere, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stoltenberg va avea convorbiri cu Tăriceanu şi cu Dragnea şi va rosti un discurs în plenul Adunării Parlamentare a NATO.

De asemenea, oficialul NATO se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi are programate întâlniri cu premierul Mihai Tudose şi cu ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Agenda convorbirilor cu şeful statului  "va include evaluarea concretă a stadiului implementării deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varşovia, din anul 2016, şi la Reuniunea la nivel înalt de la Bruxelles din mai 2017, precum şi pregătirea agendei şi rezultatelor viitorului Summit NATO din anul 2018. Aspectele privind continuarea procesului de adaptare a Alianţei la mediul internaţional complex de securitate, cu accent pe postura NATO de apărare şi descurajare pe Flancul Estic, vor ocupa un loc important în cadrul discuţiilor. Convorbirile cu înaltul oficial vor fi urmate de o declaraţie comună de presă", conform Administraţiei Prezidenţiale

Totodată, preşedintele României şi Secretarul General al NATO vor vizita împreună, în după-amiaza zilei de luni, Brigada Multinaţională NATO Sud-Est (MN BDE) de la Craiova.

 

.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.