Primăria Capitalei începe luni evaluarea celor 151 de proiecte depuse în campania "Propune pentru Bucureşti", acţiune care va dura până în 3 noiembrie . Municipalitatea va investi anul viitor patru milioane de euro pentru implementarea a 20 dintre cele mai votate proiecte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă până în urmă cu o săptâmână fuseseră depuse 74 de proiecte, cele mai multe la categoria amenajare/reabilitare spaţii publice, în 6 octombrie, la încheiera perioadei de înscriere în campanie numărul acestora a devenit mai mult decât dublu.

Comisia de evaluare formată din reprezentanţi ai municipalităţii va analiza proiectele depuse în perioada 9 octombrie –  3 noiembrie 2017, între 6 şi 17 noiembrie va avea loc etapa de vot, iar n 24 noiembrie vor fi afişate rezultatele finale.

La finalul campaniei, 20 dintre cele mai votate proiecte vor fi incluse în bugetul municipalităţii pe anul 2018, bugetul maxim alocat pentru un proiect fiind de 200.000 de euro cu TVA inclus.

Printre poriectele depuse la secţiunea "Sănătate" se numără proiecte de educaţie sanitară şi pentur igienă, consultaţii medicale gratuite, eliinarea infecţiilor nosocomiale din aspitale cu ajutorul roboţilor şi acordarea de vouchere pentru RMN.

Proiectele culturale se referă la garaje culturale, amenajarea Parcului Carol ca parc muzeal, Calea Victoriei sau vizează Delta Văcăreşti.

În ceea ce priveşte reabilitarea spaţiilor publice, proiectele includ reamenajarea parcărilor, amendarea celor care ocupă trotuarele cu maşini scoase la vânzare, instalarea unor stâlpi ornamentali, amplasarea toaletelor ecologice sau înlocuirea siglei Bucureştiului la intrările în oraş cu totemuri cu litere volumetrice.

Capitolul referitor la spaţiile verzi conţine propuneri de înfiinţare a unor noi parcuri, de reamenajare a celor existente, de înfiinţare a unor locuri de joacă şi de terenuri de sport şi există incusiv proiectul "Linişte în parcuri". care propune amplasarea unor bariere acustice în zona parcurilor.

Secţiunea Smart City include internet wireless în autobuze, monitorizarea transportului public şi platforma "baniilavedere" pentru transparenţa cheltuielilor municipalităţii. 

Pentru domeniul infrastructură au fost depuse 18 proiecte din care nu lipsesc cele care îi vizează pe biciclişti, cele referitoare la instituirea unor zone pietonale, a unor piste de alergare şi proiectul intitulat  "Tehnologie revoluţionară care elimină depunerea gheţii şi zăpezii pe carosabil în timpul sezonului rece".

Proiectele destinate mobilităţii şi siguranţei circulaţiei se referă la parcări şi la administrarea acestora, semnalizarea mai eficientă a trecerilor pentru pietoni, rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.
 
În domeniul infrastructurii sociale, cei care au depus proiecte propun instalarea de panouri solare pe acoperişurile clădirilor deţinute de primărie, "ecrane GPS în staţiile RATB", facilităţi pentru familiile monoparentale, "Forest Fun" - tabără cu caracter permanent sau "construirea în regie proprie de locuinţe sociale utiizând o tehnologie revoluţionară americană".

Conform proiectului de hotărâre aprobat în unanimitate în şedinţa de Consiliu General din 30 august, au putut propune proiecte în cadrul campaniei „Propune pentru Bucureşti” persoanele cu domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, care au cel puţin 18 ani. Fiecare cetăţean a putut formula o singură propunere de proiect.

Pentru a depune proiecte şi pentru a vota, cei interesaţi trebuie să-şi creeze un cont de utilizator în secţiunea dedicată campaniei. După afişarea proiectelor, aceştia pot vota online o singură dată proiectul care le-a plăcut.

Propunerile de proiecte trebuiau să se încadreze într-unul dintre domeniile: infrastructură, amenajare / reabilitare spaţii publice, spaţii verzi – locuri de joacă pentru copii, mobilitate şi siguranţa circulaţiei, infrastructură culturală, inrastructură socială, smart city, sănătate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.