Scriitorul Mario Vargas Llosa a afirmat, într-un discurs rostit duminică în faţa a peste 950.000 de persoane strânse la Barcelona pentru a manifesta pentru unitatea Spaniei, că nicio “conspiraţie separatistă” nu va distruge democraţia spaniolă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Democraţia spaniolă este aici pentru a rămâne şi nicio conspiraţie separatist nu o va distruge”, a spus Llosa, după ce i-a adus un omagiu Barcelonei, “capital spaniolă a culturii”.

Scriitorul în vârstă de 81 de ani, laureat al premiului Nobel pentru literatură, a precizat că pasiunea poate fi periculoasă când este motivată de fanatism şi rasism. “Cea mai rea dintre toate este pasiunea naţionalistă”, a adăugat el.

Vargas Llosa a mai afirmat că nu va permite distrugerea a ceea ce s-a construit în 500 de ani de istorie. “Credem în coexistenţă, în libertate şi le vom demonstra acestor separatişti că Spania este o ţară modernă, care nu va ceda în faţa unei conspiraţii separatist care vrea să o transforme într-o ţară din lumea a treia. Trăiască libertatea, visca Cataluna. Viva la libertad, visca Cataluña, viva España”.

Aproape un milion de persoane au manifestat la Barcelona pentru unitatea Spaniei şi împotriva referendumului din Catalonia, demonstraţia fiind organizată de Societatea Civilă Catalană.

Manifestaţii au avut loc şi la Londra, Paris şi Bruxelles, la acestea fiind prezente zeci de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.