Preţul gigacaloriei ar putea creşte, la Timişoara, a anunţat, marţi, primarul Nicolae Robu (PNL) care a precizat că o decizie în acest sens va fi luată de către Consiliul Local, într-o şedinţă. Majorarea se impune din cauza creşterii preţului la ”ingredientele de gigacalorie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că preţul gigacaloriei ar putea creşte, odată cu ”creşterea preţului la ingredientele de gigacalorie”.

„Inevitabil, creşterea preţului la ingredientele de gigacalorie trebuie să se rasfrângă şi în preţul final al gigacaloriei, altmiteri ducem Colterm (societatea de termoficare din Timişoara – n.r.) în faliment. Eu îmi doresc să nu-l împovărăm pe cetăţean pentru că şi aşa, oamenii, chiar şi în Timişoara, au destule cheltuieli şi nu aş vrea să îi împovărăm. Dar nu aş vrea să mă hazardez şi să răspund populist şi să spun că punem noi. În funcţie de cât va fi diferenţa şi de ce posibilităţi avem la bugetul local, vom decide dacă vom acoperi tot de la bugetul local sau se va mări preţul gigacaloriei şi pentru abonat. Şi noi trebuie să luăm decizia. Prima mea opţiune e să majorăm subvenţia. Când vom şti sumele, vom ştii şi dacă vom acoperi tot”, a spus primarul Nicolae Robu.

În prezent, preţul local de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice este de 376,26 lei pentru fiecare gigacalorie, în timp ce preţul local al energiei termice facturată populaţiei este de 242 lei/ gigacalorie. Diferenţa de la 242 la 376 o plăteşte Primăria Timişoara, ca subvenţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.