RADET Bucureşti începe, marţi, probele pentru sezonul de încălzire 2017-2018, pentru toţi consumatorii din mediul urban din Capitală. În instituţiile sociale, spitale şi şcoli, probele la cald sunt deja în curs de desfăşurare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice, probele vor începe marţi, la ora 22.00, la toţi consumatorii din mediul urban din Capitală. În instituţiile sociale şi educative, respectiv spitale, şcoli, grădiniţe, creşe şi căminele de bătrâni, probele la cald se află deja în curs de desfăşurare.

„Această acţiune se va derula într-un mod progresiv, ţinând seama de dimensiunile sistemului de termoficare şi a numărului de consumatori, şi se va desfăşura inclusiv în zilele de weekend, astfel încât pe măsură ce temperatura exterioară va scădea toţi consumatorii să beneficieze de agent termic pentru încălzire în condiţii normale”, mai precizează RADET.

Regia spune că proprietarii care doresc amânarea amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire, pot solicita acest lucru în scris, prin reprezentanţii săi legali, la registratura RADET, la secţiile de termoficare de sector sau prin e-mail la adresa relatii@radet.ro.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut, la începutul lunii octombrie a anului trecut, modificarea legii care permite furnizarea agentului termic după trei zile de temperaturi sub 10 grade Celsius.

„Pentru că legea spune clar acum că începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban are loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 şi 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, fac un apel pentru modificarea legislaţiei, pentru ca oamenii să nu mai aştepte această perioadă în frig”, a spus atunci Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.