Cinci dintre membrii celor două clanuri de romi care s-au bătut la Bascov, judeşul Argeş, în faţa sediilor Poliţiei şi Primăriei au fost arestaţi, fiind acuzaţi de tulburarea liniştii publice şi încăierare. În acelaşi dosar, alte 17 persoane au fost plasate sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, poliţiştii din Argeş au identificat 19 persoane care au participat la bătaie, acestea fiind conduse la audieri.

S-au făcut şapte percheziţii la domiciliile unora dintre suspecţi, ocazie cu care au mai fost identificate câteva persoane care au luat parte la scandal, dar care fugiseră înainte de sosirea poliţiştilor.

Poliţiştii din Argeş au reţinut, în noaptea de marţi spre miercuri, 19 persoane implicate într-o bătaie cu bâte, răngi şi topoare în faţa sediilor Primăriei şi Poliţiei din localitea Bascov, fiind vorba despre membri a două clanuri de romi. Miercuri dimineaţă, anchetatorii au făcut descinderi la locuinţele a şapte dintre aceştia.

Poliţiştii argeşeni au reţinut 17 bărbaţi şi două femei implicaţi într-un scandal pe domeniul public produs marţi, în centrul localităţii Bascov.

Imediat după izbucinrea scandalului, poliţiştii din Bascov au intervenit pentru a-i calma pe membrii celor două canuri de romi, însă aceştia nu s-au potolit nici în momentul în care poliţiştii au făcut uz de armă. În timpul conflictului, trecătorii s-au adăpostit în magazinele din zonă.

Scandalul s-a terminat numai după intervenţia echipajelor din trupele speciale.

Imediat după bătaie, patru persoane au fost duse la spital, iar după ce medicii au constatat că nu este necesară internarea, acestea au fost duse la Poliţie pentru audieri, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş Mădălin Zamfir.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.