Castelul Bánffy din localitatea Răscruci, din judeţul Cluj, va fi reabilitat cu 20 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a ansamblului monument istoric Castel Banffy”. 

Investiţia finanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, are o valoare totală de aproximativ 20 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de peste 19 milioane de lei. 

Cu o durată de 42 de luni, proiectul presupune restaurarea acestui obiectiv de patrimoniu, ceea ce va determina creşterea numărului de turişti în zonă şi, implicit, dezvoltarea economică locală, transmite ministerul.

Castelul de la Răscruci, administrat de Consiliului Judeţean Cluj, face parte din ansamblul arhitectural Bánffy de la Bonţida. Monumentul a fost construit în stil neoclasic eclectic şi este împrejmuit de un domeniu folosit în epocă drept reşedinţă de vară a familiei Banffy.

În prezent, castelul se poate vizita la cerere. 

Programul Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020 este cofinanţat din fondurile europene structurale şi de investiţii şi gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), în calitate de Autoritate de Management.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.