Patriarhul Chiril I al Moscovei va veni la Bucureşti în perioada 26 - 28 octombrie. Conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse ar urma să participe la ceremoniile organizate cu ocazia împlinirii a zece ani de la întronizarea Patriarhului Daniel, dar şi la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Informaţia referitoare la vizita patriarhului Chiril la Bucureşti a fost difuzată de Q Magazine, care citează surse diplomatice de la Kremlin, şi a fost confirmată pentru News.ro de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
 
„Patriarhul Chiril si-a exprimat disponibilitatea de a accepta invitaţia de a veni la Bucureşti împreună cu ceilalţi Întâistătători ai altor Biserici Ortodoxe din fostele ţări comuniste. Au fost invitaţi în contextul Anului Comemorativ dedicat apărătorilor Ortodoxiei in timpul comunismului şi al aniversării a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Părinte Daniel. Vizita va avea loc şi cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor (27 octombrie)", a precizat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu.
 
Conform Q Magazine, vizita ar urma să se desfăşoare în perioada 26 - 28 octombrie, iar preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a dat acordul în acest sens.
Sursele citate de Q Magazine afirmă că un alt scop al vizitei îl constituie şi relansarea relaţiilor dintre cele două Biserici.

Potrivit unui anunţ al Patriarhiei Române, ceremoniile organizate la împlinirea a zece ani de când Preafericitulul Daniel este patriarh vor avea trei momente, unul dintre acestea, o slujbă de Te Deum programată să aibă loc în 28 octombrie, la ora 9.30, la Catedrala Patriarhală, urmând să se desfăşoare „în prezenţa membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi a unor ierarhi ortodocşi din străinătate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.