Şase lungmetraje au fost incluse în competiţia Dracula Film Festival 2017, care va avea loc în perioada 18 - 22 octombrie, la Braşov, unde actorul american Armand Assante este invitat special.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Double Date”, regizat de Benjamin Barfoot, „The Night of the Virgin”, de Roberto San Sebastián, „The Wanderers”, de Dragoş Buliga, „Replace”, de Norbert Keil, „Zombiology: Enjoy Yourself Tonight”, de Alan Lo, şi „The Lure”, de Agnieszka Smoczynska, sunt filmele selectate în competiţie. 

Armand Asante va participa la proiecţia filmului „The Wanderers”, pe 21 octombrie, ora 20.00, la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov. În thrillerul lui Buliga, care a fost filmat integral în România - la Dofteana, lângă Slănic Moldova, în Transilvania, lângă Sighişoara, la Biertan, şi în Bucureşti -, el interpretează rolul unui vânător de vampiri.

Cu peste 120 de filme in portofoliu, cu un premiu Emmy, primit pentru rolul din miniseria „Tv Gotti”, şi de patru ori nominalizat la Globurile de Aur, Armand Assante a intrat in istoria cinematografiei mondiale cu apariţii ca Ulise, în „The Odyssey”, regizat de Andrei Konchalovsky şi produs de Francis Ford Coppola, în filmele ”American Gangster” şi ”1492- Conquest of Paradise”, de Ridley Scott, şi în „Q and A”, regizat de Sydney Lumet. „The Wanderers” este a doua sa participare la o producţie românească, după „California Dreamin’ (nesfârşit)” (2007), film regizat de Cristian Nemescu.

Comedia „Double Date” (r. Benjamin Barfoot, Marea Britanie, 2017) este o variaţie provocatoare la peliculele ce înfăţişează sinistrele eforturi ale tinerilor de a-şi pierde virginitatea. Filmul a făcut parte din selecţia festivalului de film de la la Karlovy Vary şi nu este recomandat minorilor sub 16 ani.

Tot despre virginitate este vorba şi în „The Night of the Virgin” (r. Roberto San Sebastián, Spania, 2016). De Anul Nou, un tânăr de 20 de ani vrea să-şi piardă virginitatea cu orice preţ. Ajunge să trăiască un adevărat coşmar. Filmul a fost premiat la Nightmares Film Festival 2016 (SUA) şi a făcut parte din selecţia festivalului FrightFest 2017 (Marea Britanie). 

Un alt film nerecomandat minorilor sub 16 ani este şi „Replace” (r. Norbert Keil, Germania - Canada, 2017), un „body horror” spus dintr-o perspectivă feminină ce examinează dorinţa vanitoasă pentru tinereţe eternă. Filmul a fost nominalizat pentru cel mai bun film european la Festivalul Internaţional de Film Fantasy de la Bruxelles 2017. 

În „Zombiology: Enjoy Yourself Tonight” (r. Alan Lo, Hong Kong, 2017), Lung şi Chi-Yeung sunt doi tineri excentrici şi temperamentali care duc o viaţă aventuroasă: se cred super-eroi. Atunci când un monstru din banda desenată preferată a lui Lung apare în oraş şi îi transformă pe oameni în zombi, haosul se instaurează. Filmul a făcut parte din selecţia festivalului Sitges. 

„The Lure” (Polonia, 2015), filmul de debut al regizoarei Agnieszka Smoczynska şi câştigător al premiului special al juriului la Sundance 2016, este un musical horror extravagant a cărui acţiune se desfăşoară în Varşovia.

Dracula Film Festival va avea loc în Braşov, în perioada 18 - 22 octombrie, la Teatrul „Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One şi Centrul Cultural Reduta.

Dracula Film Festival este un eveniment anual organizat de Asociaţia Culturală Fanzin şi prezentat de Viasat History. Festivalul este finanţat de Primăria Municipiului Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Centrul Naţional al Cinematografiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.