Apropiaţi şi personalităţi din lumea economică şi politică au participat la Biserica Saint-Pierre, în Neuilly-sur-Seine, o comună situată la vest de Paris, la funeraliile lui Liliane Bettencourt, moştenitoarea grupului L'Oréal şi cea mai bogată femeie din lume, care a decedat joi la vârsta de 94 de ani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În convoiul funerar s-a aflat şi familia Bettencourt, inclusiv Françoise Bettencourt Meyers, unica fiică a Liliane Bettencourt, împreună cu soţul ei şi cei doi fii. Câteva zeci de trecători au asistat la sosirea convoiului la biserică.

În mica biserică au fost prezente personalităţi între care preşedintele-director general al gigantului în domeniul cosmeticelor L'Oréal, Jean-Paul Agon, dar şi fostul patron Lindsay Owen-Jones (1988-2008).

Au asistat, de asemenea, fostul premier Edouard Balladur, fostul preşedinte Valéry Giscard d'Estaing, primarul Neuilly Jean-Chistophe Fromantin, fostul tenisman Henri Leconte şi avocatul Jean Veil.

Cu o avere estimată la aproximativ 40 de miliarde de dolari de către revista Forbes în 2017, Liliane Bettencourt a fost femeia cea mai bogată din lume şi ocupa locul al 14-lea între cele mai bogate persoane din lume. Ea deţinea totodată a doua cea mai mare avere în Franţa, după magnatul LVMH Bernard Arnault.

Slăbită de boală, plasată sub tutelă, ea s-a retras de pe scena publică în 2012, anul în care a părăsit Consiliul de Administraţie al L'Oréal şi orice rol de conducere în cadrul grupului.

Unica sa fiică, Françoise Bettencourt Meyers, în vârstă de 64 de ani, a întreţinut mult timp relaţii execrabile cu mama sa. Ea face parte din CA al grupului din 1997. Ea este totodată preşedinta holdingului familial Thétys, acţionarul majoritar al L'Oréal, cu 33,05% din părţi la 31 decembrie 2016, al cărui uzufruct era păstrat de Liliane Bettencourt.

Soţul ei, Jean-Pierre Meyers,  în vârstă de 68 de ani, este vicepreşedintele CA al grupului şi al Consiliului de supraveghere. Fiul lor mai mare, Jean-Victor Meyers, în vârstă de 31 de ani, face şi el parte din CA din 2012, în locul bunicii sale.

Liliane Bettencourt a fost vizată, de zece ani, de un tentacular dosar judiciar care a scos la iveală neînţelegerile din familia sa.

Principalul caz al ceea ce a devenit ”afacerea Bettencourt” a vizat un presupus abuz faţă de slăbiciunea miliardarei. La finalul acestui proces, fotograful François-Marie Banier a fost condamnat în apel, pe 24 august 2016, la patru ani de închisoare - cu suspendare - şi plata unei amenzi în valoare de 375.000 de euro pentru ”abuz de slăbiciune”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.