Ginerele preşedintelui american Donald Trump Jared Kushner, un consilier de rang înalt la Casa Albă, a folosit ocazional un cont de e-mail personal ca să corespondeze cu oficiali din cadrul administraţiei, a confirmat duminică avocatul său Abbe Lowell pentru CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Domnul Kushner îşi foloseşte adresa de e-mail de la Casa Albă în afaceri legate de Casa Albă”, a declarat Lowell, citat într-un comunicat.

”Sub 100 de e-mailuri, din ianuarie şi până în august au fost trimise sau returnate de către domnul Kushner unor colegi de la Casa Albă de pe contul său personal de e-mail”, a adăugat avocatul.

Politico a dezvăluit că Jarred Kushner şi-a folosit contul privat de e-mail.

Potrivit publicaţiei, contul a fost înfiinţat în decembrie şi a fost folosit uneori în schimburi de e-mailuri cu oficiali de rang înalt de la Casa Albă, consilieri externi şi alţii despre acoperirea mediatică.

În timpul campaniei, Donald Trump a atacat-o aprig pe opozanta sa democrată Hillary Clinton din cauză că şi-a folosit e-mailul privat pentru a trimite şi primi e-mailuri în perioada în care a fost secretar de Stat în administraţia lui Barack Obama.

Lowell a declarat că prin e-mailurile din contul privat al lui Kushner erau ”trimise articole de presă sau comentarii politice, iar cel mai adesea s-a întâmplat când cineva iniţia un schimb trimiţând un e-mail pe adresa sa personală şi nu pe cea de la Casa Albă”.

Potrivit BBC, nu există indicii potrivit cărora Kushner a împărtăşit informaţii clasificate sau ”privilegiate” prin intermediul contului său personal de e-mail.

Legea federală prevede ca toate documentele Casei Albe să fie păstrate, inclusiv e-mailurile.

Folosirea unor conturi private de e-mail poate împiedica accesul la documente oficiale jurnaliştilor, congresmenilor şi altora care doresc să obţină acces la informaţii disponibile în mod public.

În ceea ce priveşte o îngrijorare potrivit căreia unele dintre e-mailuri ar putea să nu fi fost păstrate, având în vedere că Jared Kushner nu foloseşte un e-mail al Casei Albe, Lowell a declarat că ”toate e-mailurile nepersonale au fost trimise (cu forward) către adresa sa oficială şi toate au fost păstrate, în orice caz”.

Kushner este căsătorit cu fiica mai mare a şefului statului, Ivanka Trump, şi s-a aflat recent în centrul atenţiei presei în urma dezvăluirii faptului că o parte a echipei juridice a lui Trump l-a sfătuit să demisioneze din funcţia de consilier, pentru a-l proteja astfel pe locatatrul Casei Albe de un examen al justiţiei cu privire la interacţiunile asociaţilor săi cu Rusia.

Casa Albă a respins aceste dezvăluiri. O purtătoare de cuvânt a Executivului, Sarah Sanders, a răspuns, atunci când a fost întrebată dacă avovaţii miliardarului au discutat această opţiune, că ”nu a avut loc cu siguranţă vreo prezentare” a unui asemenea sfat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.