Un număr de 17 migranţi din Irak şi Iran, majoritatea solicitanţi de azil în România, au fost prinşi, miercuri, în timp ce încercau să treacă graniţa spre Ungaria prin câmp, în apropiere de Vama Nădlac. În grup se aflau şi şapte copii, cel mai mic având doar doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac, cu sprijinul autorităţilor de frontieră maghiare şi împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, descoperind un grup de migranţi care se deplasau pe jos spre graniţa Schengen.

Migranţii se aflau pe câmp şi au fost interceptaţi la 50 de metri de graniţa cu Ungaria.

“Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză, două femei, opt bărbaţi şi şapte copii, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări. Poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt cetăţeni din Irak şi Iran, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 56 de ani, iar minorii între 2 şi 17 ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România”, precizează un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

Străinii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen, ei fiind cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.