Nouă sirieni au încercat să intre ilegal în România, traversând Dunărea cu ajutorul unei bărci cu motor conduse de un bulgar. Migranţii ar fi plătit câte 8.000 euro fiecare unui cetăţean arab, întâlnit la Istambul, pentru a ajunge în Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Piscu Vechi – Dolj i-au observat ps migranţi, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după miezul nopţii.

Cele zece persoane care se deplasau dinspre fluviul Dunărea spre digul de protecţie se aflau într-o ambarcaţiune cu motor.

"O patrulă din cadrul aceluiaşi sector a acţionat pentru reţinerea persoanelor, fiind efectuate somaţiile verbale legale. Astfel, au fost reţinute nouă persoane - patri bărbaţi, patru femei şi un minor- care nu vorbeau limba română şi nu aveau documente de identitate asupra lor. Una dintre persoane nu s-a supus somaţiilor legale, fugind către o zonă împădurită din apropiere şi fiind reţinută câteva ore mai târziu cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat", a declarat Dănuţ Rudăreanu, purtător de cuvânt al Serviciului Poliţiei de Frontieră Dolj.

În timpul cercetărilor, cei nouă imigranţi, cu vârste cuprinse între 10 şi 62 ani, au povestit că au plătit unui bărbat de origine arabă, pe care l-au întâlnit în Turcia, cu câte 8.000 euro fiecare pentru a ajunge în Germania.

Ei au precizat că de la Istanbul până la graniţa cu Bulgaria au călătorit cu un microbuz, fiind preluaţi de două călăuze în Bulgaria şi au traversat Dunărea cu barca.

Pe raza localităţii doljene Piscu Vechi, cei nouă transfugi au fost ajutaţi de un cetăţean bulgar.

"În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii sirieni şi de complicitate la trecerea ilegală a frontierei de stat pentru cetăţeanul bulgar, iar cetăţenii străini au fost predaţi, conform protocolului româno - bulgar, Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării
cercetărilor şi identificării tuturor persoanelor implicate", a mai precizat Dănuţ Rudăreanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.