Fostul angajat al SRI Daniel Dragomir a declarat, marţi, la finalul audierilor din Comisia de control al Serviciului Român de Informaţii, că a prezentat membrilor acesteia o listă cu 65 de persoane care, în opinia sa, ar trebui audiate „pentru înţelegerea statului paralel”. El a precizat că lista cuprinde ofiţeri activi şi în rezervă ai SRI, oameni politici, oameni de afaceri şi din media.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am discutat despre culoarele din Justiţie şi despre chestiunile referitoare la siguranţa naţională. Am dat o declaraţie cuprinzătoare. Am dat şi documente, pe care am considerat necesar că membrii Comisiei ar trebui să le vadă, în sensul înţelegerii a ceea ce eu am numit statul paralel în ultimii ani. Am prezentat şi o listă de persoane, va fi avută în vedere, de 65 de persoane care eu consider că ar putea fi audiate pentru înţelegerea statului paralel. Sunt persoane ofiţeri activi ai SRI, ofiţeri în rezervă ai Serviciului, oameni politici, oameni de afaceri şi oameni din media", a spus Dragomir.

Fostul ofiţer consideră că „va mai exista cel puţin o întâlnire cu Comisia" şi a spus că la momentul la care se vor încheia audierile sale va reveni cu informaţii „mult mai precise”.

„În viitorul apropiat voi face declaraţii cu privire la toate aspectele pe care le-am menţionat până acum. Şedinţa Comisiei a fost una foarte concretă şi tehnică", a precizat Dragomir.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.