Un ciclist britanic, Mark Beaumont, a încheiat la Paris un tur al lumii pe bicicletă în 78 de zile, stabilind un nou record şi depăşind isprăvile fictive ale lui Phileas Fogg, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aventura acestui scoţian în vârstă de 34 de ani a stabilit un nou record al turului lumii pe bicicletă - în 78 de zile, 14 ore şi 14 minute -, potrivit Guinness Book of Records.

Beaumont, care a plecat de la Paris pe 2 iulie, a sosit luni seara, la ora 17.00 GMT (20.00, ora României), la Arcul de Triumf, o  oră de vârf, pe ploaie.

”Am depăşit tot ceea ce am făcut deja, fizic şi mental”, a comentat ciclistul, primit la sosire de soţia şi cele două fiice ale sale, dar şi de aproximativ 50 de susţinători.

”Au fost, fără îndoială, cele mai lungi două luni şi jumătate din viaţa mea. Este un vis devenit realitate”, a spus el, pozând în faţa fotografilor alături de mama şi totodată managera sa, Una.

Precedentul record al turului lumii pe bicicletă era deţinut, din 2015, de către neozeelandezul Andrew Nicholson - cu 123 de zile.

Mark Beaumont a mai făcut un tur al lumii pe bicicletă - în 195 de zile - în 2008.

În romanul ”Ocolul Pământului în optzeci de zile” ("Le Tour du monde en 80 jours") al lui Jules Verne, Phileas Fogg îşi termină periplul în 80 de zile, cu trenul, vaporul şi balonul.

Mark Beaumont a traversat oceanele Atlantic şi Pacific în avion, însă şi-a făcut restul călătoriei doar prin forţa picioarelor.

Sportivul - care a pedalat 16 ore pe zi şi a parcurs 29.000 de kilometri - se trezea în fiecare dimineaţă la ora 3.30.

”Abia aştept să nu mă mai trezesc la 3.30”, a spus el când şi-a începutul, la Tours, ultima etapă a acestui tur al lumii, în care a traversat Europa, Rusia, Statele Unite, China şi Australia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.