Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la Parlament, că nu susţine modificările propuse de senatorul PNL Daniel Fenechiu la legea anti-fumat, explicând că nefumătorii şi copiii trebuie protejaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu le-am adus aminte colegilor mei şi vă aduc aminte şi dvs. că această lege a fost deblocată de mine. După ce a fost blocată foarte mult timp, chiar dacă unii coelgi nu au fost fericiţi, am spus atunci că este o lege utilă, chiar adcă este o lege dură, chiar dacă o să fie supăraţi cei care sunt fumători ca şi mine, trebuie să ne gândim la două lucurri importante: la sănătatea copiilor şi a celor care nu fumează şi chiar şi la sănătatea noastră, a celor care fumăm, că poate odată ne trezim şi această lege ne ajută să ne lăsăm de acest viciu păgubos. Şi le-am spus că eu nu mi-am schimbat părerea, nu văd de ce trebuie să modificăm legea, în consecinţă poziţia mea este foarte clară şi anume că legea trebuie să rămână nemodificată”, a declarat Liviu Dragnea.

Amendamentele propuse la legea anti-fumat urmează să fie discutate marţi de către comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor. Propunerile de modificare au în vedere ca „fumătorii să se poată constitui în asociaţii sau cluburi de fumători care pot amenaja spaţii speciale destinate exclusiv fumatului şi activităţilor asociate fumatului” sau eliminarea sintagmei ”exclusiv în zona de tranzit a aeroporturilor internaţionale”, deschizând astfel posibilitatea de amenajare a spaţiilor de fumat şi în alte spaţii natural accesibile publicului, precum baruri sau restaurante.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.