Comitetul de susţinere şi avocatul jurnalistului francez Loup Bureau, încarcerat în Turcia de 51 de zile, au anunţat vineri pe reţele de socializare eliberarea în curând a tânărului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elibearea sa este ”iminentă”, a subliniat pe Twitter Christophe Deloire, secretarul general al RSF, în timp ce comitetul de susţinere a jurnalistului francez dă asigurări că acesta urmează să sosească sâmbătă la Paris.

”El va fi expulzat din Turcia în curând”, a anunţat avocatul său, Martin Pradel, pe Twitter.

Loup Bureau, un student la jurnalism la Bruxelles, a fost reţinut pe 26 iulie la frontiera dintre Irak şi Turcia, după ce asupra sa au fost găsite fotografii în care apare în compania unor combatanţi kurzi sirieni din cadrul YPG - o mişcare considerată drept o organizaţie ”teroristă” de către Ankara.

El a fost plasat în detenţie provizorie pe 1 august, suspectat că face parte dintr-o ”organizaţie teroristă armată”.

Joi, într-o vizită la Ankara, ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian a pledat pentru întoarcerea jurnalistului în Franţa, după ce Emmanuel Macron i-a cerut, la sfârşitul lui august, omologului său turc Recep Tayyip Erdogan, eliberarea rapidă a tânărului.

Justiţia turcă a respins în două rânduri o cerere de eliberare condiţionată a jurnalistului în vârstă de 27 de ani, un ”obişnuit” al zonelor de conflict.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.