Premierul Theresa May a anunţat vineri că nivelul alertei teroriste în Marea Britanie rămâne ”grav”, ceea ce înseamnă că un atac este extrem de probabil, şi nu a fost ridicat în urma atentatului cu bmbă în staţia de metrou Parsons Green, la Londra, soldat cu 22 de răniţi, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nivelul alterei nu va fi ridicat la ”critic”, care semnalează faptul că un atac este iminent, a anunţat May în urma şedinţei Comitetului pentru situaţii de urgenţă Cobra.

Această decizie poate fi reexaminată, a precizat premierul britanic.

Nivelul ameninţăriiteroriste a fost ridicat la ”critic”, pentru o scurtă perioadă de timp, după atentatul sinucigaş cu bombă comis pe 22 mai la Manchester Arena.

Autorităţile britanice au anunţat că 22 de persoane au fost rănite în urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat (IED) la bordul unui vagon de metrou, vineri dimineaţa, la o oră de vârf.

Cele mai multe dintre victime prezintă arsuri superficiale, iar viaţa nu le este în pericol.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.