Londra ”nu va fi niciodată intimidată sau înfrântă de terorism”, declară primarul capitalei britanice Sadiq Khan, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria ”le condamnă absolut pe persoanele hidoase care încearcă să folosească teroarea pentru a ne face rău şi a ne distruge modul de viaţă”, a subliniat Sadiq Khan.

El i-a îndemnat pe londonezi ”să rămână clami şi vigilenţi” în urma unui incendiu la metrou pe care poliţia l-a catalogat drept un incident terorist.

Londra a fost ţinta unei serii de atacuri anul acesta, în atentate cu vehicule lângă Parlament, pe London Bridge şi în apropierea moscheei din Finsbury Park, în nordul capitalei.

Khan a anunţat că va participa la reuniunea Comitetului pentru stuaţii de urgenţă Cobra, convocat de premierul Theresa May.

Pe de altă parte, Chris Wildish, care se afla în garnitura de metrou în care a avut loc incendiul anchetat ca incident terorist, a declarat că a văzut ”un mănunchi masiv de flăcări”, care a ajuns până la plafonul trenului, după care a mirosit a substanţe chimice.

Wildish a declarat pentru postul Sky News că mulţi dintre pasageri erau elevi, trântiţi pe jos de oameni care încercau să fugă de foc.

El a declarat că a văzut mai mulţi pasageri cu arsuri, iar mai târziu, în timpul evacuării staţiei de metrou Parson Green, a văzut o găleată care continua să ardă.

Imagini filmate de pe platformă, prin uşa unui vagon de metrou în timp ce erau evacuaţi oameni, surprinde flăcări ieşind dintr-o găleată aflată într-o pungă de platic.

”Punga aia a luat foc”, exclamă o femeie, în această înregistrare, după care un angajat al London Underground le ordonă navetiştilor să iasă din garnitură şi să se ducă la capătul platformei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.