Senatorul PNL Iulia Scântei a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că senatorii liberali, împreună cu cei de la USR, au atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege de modificare a Legii referendumului, în condiţiile în care "amendamentele PSD-ALDE încalcă Constituţia şi compromit şansele organizării oricărui proces de consultare a populaţiei".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prin acest demers, PNL nu blochează organizarea niciunui referendum la nivel naţional. PNL nu a contestat Legea 3/2000 în formă actuală, care permite organizarea oricărui referendum, ci am contestat legea de modificare a acestei legi prin care Parlamentul, CCR şi preşedintele au fost eliminaţi din procedura legală şi constituţională prevăzută anterior cu privire la stabilirea obiectului şi datei de organizare a referendumului”, a explicat Iulia Scântei.

Potrivit senatoarei PNL, liberalii au contestat amendamentele PSD-ALDE la Legea referendumului, în condiţiile în care acestea încalcă Constituţia şi compromit şansele organizării oricărui referendum.

Camera Deputaţilor a adoptat, la începutul acestei luni, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, care prevede că referendumul de revizuire a Constituţiei trebuie să aibă loc într-o zi de duminică, ultima din interiorul perioadei de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a iniţiativei de revizuire. Legea prevede şi modul în care un proiect de revizuire trece prin cele două Camere pentru adoptare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.