Treisprezece persoane au fost rănite, joi, într-un accident rutier produs pe DN 66 A, în localitatea Aninoasa, judeţul Hunedoara, fiind implicat un autoturism şi un microbuz care transporta mineri. În judeţul Hunedoara a fost activat Planul roşu de intervenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 16:24 Hunedoara: Traficul pe DN 66, blocat în urma accidentului în care 13 persoane au fost rănite, a fost reluat

Traficul rutier pe DN 66, blocat în zona localităţii hunedorene Aninoasa a fost reluat, joi după-amiază. "O victimă are răni mai grave, celelalte 12 au ajuns la spital cu traumatisme, dar conştiente şi cooperante. Nu au existat persoane incarcerate. La faţa locului au intervenit patru ambulanţe SMURD de la Petroşani, Vulcan, Lupeni şi Petrila şi trei ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean pentru a transporta răniţii", se arată într-un comunicat de presă al Centrului Judeţean  de Comunicare şi Informare Publică.         

Traficul rutier a fost blocat complet timp de o oră, iar la această oră circulaţia pe DN 66A a fost reluată pe un sens, după ce toate victimele au fost transportate la spital, iar autovehiculele avariate au fost îndepărtate de pe şosea.

Primele cercetări ale poliţiştilor arată că accidentul s-a produs după ce şoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 50 de ani, care circula din direcţia Aninoasa – Vulcan, a piedut controlul volanului într-o curbă la stânga, iar maşina a pătruns pe contrasens, unde a lovit microbuzul care circula regulamentar, condus de un bărbat de  53 de ani. În acest caz a fost întocmit dosar penal.


În accident au fost implicate un microbuz de transport persoane şi un autoturism, în judeţul Hunedoara fiind activat Planul Roşu de intervenţie.

La această oră intervin la faţa locului patru echipaje SMURD, trei ambulanţe SAJ şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

În urma accidentului, 13 persoane - dintre care una în stare gravă - au fost transportate de către echipajele medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Petroşani.

”În urma accidentului, 13 oameni au fost transportaţi la spital, majoritatea cu răni uşoare. O persoană are răni mai grave”, a declarat Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara, care a precizat că microbuzul transporta mineri.

În autoturism se aflau patru persoane, iar în microbuz zece persoane.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că circulaţia rutieră este blocată pe DN 66 A, între localităţile Aninoasa şi Vulcan, din cauza accidentului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.