Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, într-o conferinţa de presă, referitor la demisiile din organizaţia PNL Constanţa, printre care şi cea a senatorului Vergil Chiţac, că, probabil, sezonul estival a provocat "diferite mutaţii". El a spus că nu se aştepta de la un om cu pregătire militară "să plece de pe câmpul de luptă" şi l-a acuzat pe Chitac că a comis "un act de dezertare" faţă de românii care i-au acordat votul de încredere, candidând pe listele PNL la alegerile parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat de ce este acest val de demisii în organizaţia PNL Constanţa, Ludovic Orban a spus: "Nu ştiu. Interesant că s-a petrecut în perioada verii, probabil sezonul estival a avut consecinţe şi a provocat diferite mutaţii. Nu vă pot da răspuns la întrebare, voi avea o discuţie cu conducerea PNL Constanţa şi vom vedea exact despre ce este vorba, dar eu nu cred că trebuie să îi tragi de urechi pe cei care muncesc, care sunt în dispozitivul partidului, pentru unii care pleacă de pe câmpul de luptă. Nu mă asteptăm la un om cu pregătire militară, care e contraamiral, să fugă de pe câmpul de luptă acum, când începe cea mai grea bătălie cu PSD şi cu ciracii lor. Nu cunosc niciun motiv".
 
Liderul PNL a susţinut că a discutat cu Vergil Chiţac, dar că acesta nu l-a informat despre decizia de a părăsi partidul.
 

"Am avut o discuţie cu domnul senator (Vergil Chitac-n.r), urma să ne vedem, am auzit şi eu ca şi dumneavoastră de acest demers. El are în spate încrederea care i-a fost acordată de cetăteni atât la alegerile pentru Primăria Constanţei, când a fost candidatul PNL şi mai avea puţin şi ieşea primar. De asemenea, acum ca senator a fost învestit cu votul cetătenilor români din Constanţa care i-au acordat încrederea să ducă la bun sfârşit un mandat de senator, să îi reprezinte în Parlamentul României. E un act de dezertare fată de aceşti oameni care au avut încredere în el şi care l-au votat că şi senator al PNL", a conchis Ludovic Orban.

Senatorul PNL Vergil Chiţac a demisionat, joi, din partid, precizând că acest gest are legătură cu contestarea alegerilor de la organizaţia municipală Constanţa, de la sfârşitul lunii martie, iar Curtea de Arbitraj din cadrul partidului nu a dat încă un răspuns la acea contestaţie. Parlamentarul a precizat că nu se va înscrie într-o altă formaţiune politică şi va activa ca independent.

Vergil Chiţac a contestat organizarea alegerilor de la organizaţia municipală a PNL Constanţa din data de 31 martie, dar nu a primit vreun răspuns. Înainte de scrutinul respectiv, el ocupa funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, dar nu intenţiona să participe în alegeri, dar a menţionat că dorea să fie garantul faptul că acestea sunt organizate cu respectarea tuturor regulamentelor interne.

Vergil Chiţac, fost rector al Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”, a fost candidatul PNL la alegerile pentru Primăria Constanţa din 2016, el fiind învins de candidatul PSD, Decebal Făgădău. El a intrat în partid la începutul anului trecut şi a fost preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Constanţa până la sfârşitul lunii martie 2017.

Vergil Chiţac a devenit senator în urma alegerilor parlamentare de la sfârşitul anului trecut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.