Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a fost plasat sub control judiciar de către procurorii din Mehedinţi în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de cinci milioane de euro. El a părăsit arestul Poliţiei şi a declarat presei că a ”luat totul asupra” sa pentru că-şi iubeşte soţia şi nu a vrut să treacă ea prin toată cercetarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dorin Cioabă, a fost eliberat, joi, din arestul Poliţiei Mehedinţi după ce procurorii au decis plasarea sa sub control judiciar.

“Am simţit puterea justiţiei şi faptul că nimeni nu este mai presus de lege, indiferent ce statut ai în această ţară. Fiecare suntem obligaţi să răspundem unor acuzaţii, unor reclamaţii. A fost o mică problemă de procedură. La un moment dat am fost invitat să-mi ajut soţia. Pe drum mi s-a spus că sunt martor, la intrare în Drobeta Turnu Severin am fost suspect şi la Poliţie am fost inculpat. Firma este a soţiei, ea este administrator, dar, pentru că îmi iubesc soţia şi n-am vrut să treacă ea prin toate lucrurile acestea, am luat totul asupra mea. Am recunoscut că eu am administrat societatea şi răspund eu pentru toate eventualele probleme şi de asta am devenit eu inculpat”, a declarat presei Dorin Cioabă, la ieşirea din arest.

El susţine că este nevinovat, că a făcut afaceri curate, iar neregulile apar doar la firmele romilor din Strehaia cu care a făcut afaceri.

“Nu ne este teamă pentru că noi am lucrat cinstit, nu suntem o familie de infractori, facem afaceri normale. Am făcut afaceri normale cu nişte oamnei de nimic”. a mai spus Dorin Cioabă. 

Dorin Cioabă este cercetat într-un dosar complex de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro. În dosar mai sunt vizaţi romi din Strehaia şi firme administrate de aceştia.

Zeci de percheziţii ale poliţiştilor au avut loc, miercuri dimineaţă, în Capitală şi în opt judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro. Una dintre percheziţii a avut loc la vila lui Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor.

Soţia sa a fost ridicată şi condusă la audieri, iar Dorin Cioabă a însoţit-o, afirmând că doreşte să o asiste în calitate de avocat.

Miercuri seară, însă, s-a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore. În dosar au mai dost reţinuţi patru bărbaţi din Strehaia, s-au confiscat două maşini de lux şi 250.000 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.