Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri, că expresia „legea trebuie să aibă muşchi, nu muşchii să aibă legea”, rostită de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este una cu mult adevăr, adăugând că toate condiţiile pentru aderarea României la Spaţiul Schengen sunt îndeplinite şi crede într-o posibilă aderare până în 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Preşedintele Juncker a făcut câteva afirmaţii extrem de importante (...) unele care pot fi considerate istorice. (...) În ceea ce priveşte statul de drept este pentru prima dată când un oficial european are o astfel de abordare care mi se pare o abordare extrem de sănătoasă la care şi noi câţiva aici în România ne-am referit, folosind sigur alte cuvinte. (...)  Ceea ce a spus, «legea trebuie să aibă muşchi, nu muşchii să aibă legea», este o expresie cu foarte mult adevăr”, a spus Liviu Dragnea. 

Liderul PSD s-a arătat mulţumit de discursul lui Juncker de miercuri despre care a spus că este un om cu viziune care a înţeles nemulţumirile cetăţenilor din Europa de Est care nu ar trebui consideraţi drept „europeni de mâna a doua”. 

“Eu apreciez destul de mult discursul preşedintelui Juncker pentru că mi-a arătat, mie personal, că preşedintele Comisiei Europene este un om cu viziune, care se uită în viitor, care nu se uită pe termen scurt, un om care a înţeles supărările cetăţenilor europeni din Estul Europei, care a afirmat clar ca Europa trebuie să respire cu ambii plămâni. Cetăţenii din Est şi din Vest trebuie să aibă aceleaşi drepturi, trebuie să beneficieze de aceleaşi avantaje ale Uniunii Europene, cetăţenii din Estul Europei să nu fie consideraţi europeni de mâna a doua sau cu mai puţine drepturi,” a mai spus Dragnea. 

Întrebat despre o posibilă aderare a Românie la Spaţiul Schengen până în 2019, Liviu Dragnea s-a arătat încrezător şi a spus că toate condiţiile au fost îndeplinite. 

“De asemenea a spus-o explicit că Bulgaria şi România trebuie să intre în Schengen pentru că este un lucru bun nu numai pentru România şi Bulgaria, este un lucru bun pentru întreaga Europă. (...) Sunt toate condiţiile îndeplinite de România, condiţiile care au fost puse iniţial şi cele care au mai apărut între timp”, a afirmat Dragnea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.