Dante Stein, preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), spune că nici el, dar nici ceilalţi membri ai board-ului nu au de gând să demisioneze, subliniind că societatea de stat are acum profit mulţumită fostului director general Alexandru Petrescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Poştei Române susţine că trebuie luate "decizii bine gândite", fără "declaraţii publice care să submineze periculos credibilitatea financiară a companiei".

”Trebuie să luăm decizii bine gândite, în urma unor discuţii constructive, şi să nu reacţionăm prin soluţii rapide şi declaraţii publice care să submineze periculos credibilitatea financiară a companiei faţă de diverşii săi parteneri de afaceri, precum şi moralul angajaţilor săi. Din simţul resposabilităţii, eu şi ceilalţi membri ai consiliului, nu avem intenţia să demisionăm şi suntem de fapt din ce în ce mai hotărâţi să muncim din greu pentru a găsi soluţii. Nu intenţionăm să abandonăm nava când aceasta se află într-o situaţie dificilă”, susţine Dante Stein, într-un comunicat transmis miercuri.

El spune totodată că, mulţumită conducerii ”ferme” a administraţiei poştale şi a fostului director Alexandru Petrescu, precum şi a sprijinului puternic primit din partea Consiliului de Administraţie, începând din anul 2014, pentru prima dată după mulţi ani, compania a avut profit.

”Acesta a fost obţinut, chiar dacă Poşta Română a fost împovărată de datorii vechi, moştenite de la administraţia precedentă, de aproximativ 400 milioane lei şi în condiţiile unei lipse totale de acţiune, sau în unele cazuri de incompetenţă şi/sau piedici efective din partea miniştrilor anteriori”, adaugă Stein.

Această situaţie nu poate fi din vina Consiliului de Administraţie, menţionează el.

”Este greu de înţeles de ce şi-ar dori cineva să schimbe Consiliul de Administraţie al unei companii care generează profit chiar şi în condiţiile în care are de rezolvat situaţia datoriilor vechi”, punctează Stein.

El mai afirmă că, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie, propune un dialog ”calm, constructiv şi fără caracter public”, între ministru şi conducerea companiei, pentru a găsi soluţii.

“Regret actuala dezbatere publică, cu atât mai mult cu cât domnul Lucian Şova este primul ministru al Comunicaţiilor care a făcut ceva concret pentru Poşta Română. Mai exact, deblocarea procesului de recrutare pentru un nou director executiv (CEO) şi a unui nou director financiar (CFO) şi începerea testului investitorului privat şi prudent, test care a fost foarte mult întârziat de miniştrii anteriori, timp de opt, respectiv 12 luni”, mai spune Stein.

Totodată, oficialul subliniază că membri Consiliului de Administraţie nu pot accepta să le fie afectată credibilitatea profesională şi de business, ca urmare a scandalurilor şi declaraţiilor din mass-media.

”Tot ceea ce are acum nevoie compania este un dialog calm şi constructiv între părţile interesate, bazat pe fapte şi argumente concrete, dialog pe care îl încurajez necondiţionat”, concluzionează el.

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, a cerut luni demisia membrilor Consiliului de Administraţie de la Poşta Română, precum şi a directorului general interimar al companiei, Andrei Stănescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an. În acelaşi timp, ministrul de resort a dispus trimiterea Corpului de control la Poşta Română.

”Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova a convocat, în această dimineaţă (luni, 11 septembrie, n.r.), o şedinţă de urgenţă la Compania Naţională „Poşta Română” (CNPM) şi a cerut demisia membrilor Consiliului de Administraţie şi a directorului general interimar, Andrei Stănescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an. Totodată, Lucian Şova a decis să trimită Corpul de control al ministrului la Poşta Română. Acesta va verifica, între altele, modul de îndeplinire a măsurilor dispuse de Consiliul Concurenţei cu ocazia aplicării sancţiunii contravenţionale care a condus la acumularea datoriilor către bugetul de stat. Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale întreprinde toate măsurile legale posibile pentru a evita ca această companie să intre în incapacitate de plată şi pentru a putea începe punerea în aplicare a unui plan strategic de redresare, elaborat în ultimele două luni”, spunea ministerul.

Andrei Stănescu, directorul general interimar al Poştei Române, a reacţionat imediat, spunând că va asigura finalizarea mandatului de director general interimar care i-a fost încredinţat de către Consiliul de Administraţie, până la data de 24 septembrie, după care îşi rezervă dreptul de a-şi depune candidatura pentru ocuparea acestei funcţii, la acest moment fiind în derulare procesul de recrutare şi selecţie a directorului general. 

Poşta a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a înregistrat, în primele şase luni din acest an un profit operaţional brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creştere cu 6,6% faţă de perioada similară a anului trecut.

Rezultatul net s-a ridicat, în acelaşi interval, la 17,8 milioane de lei, în creştere cu 12,5% faţă de primele şase luni din 2016.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP), în proporţie de 25%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.