Teva l-a numit pe Kåre Schultz în funcţia de Preşedinte şi CEO. Acesta aduce experienţa sa de 30 de ani în industria farmaceutică globală, inclusiv din poziţii de lider la Lundbeck şi Novo Nordisk precum şi experienţa dovedită în implementarea strategiilor de redresare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE şi TASE: TEVA) a anunnţat că membrii Consiliului Director l-au numit pe Kåre Schultz în funcţia de Preşedinte şi CEO al companiei. Dl. Schultz îi succede Dr. Yitzhak Peterburg, care va continua să rămână în funcţie ca CEO interimar până când dl. Schultz se va alătura companiei.

Anunţul reprezintă încheierea cu succes a procesului global de identificare a celui mai bun lider pentru companie, care a fost organizat de Consiliul Director al Teva, cu sprijinul companiei Heidrick & Struggles. Dl. Schultz se va reloca în Israel şi va avea biroul în sediul Teva din Petah Tikva.

Dl. Schultz este un veteran al industriei sănătăţii, având o carieră de aproape 30 de ani derulată în companii cu profil farmaceutic şi de sănătate la nivel global. De-a lungul carierei sale, dl. Schultz a câştigat o perspectivă unică asupra portofoliilor medicamentelor generice şi de specialitate şi a condus, în acelaşi timp, afaceri complexe în toată lumea. Cea mai recentă poziţie deţinută a fost aceea de Preşedinte şi CEO al H. Lundbeck A/S, unde a fost apreciat pentru iniţiativele sale pentru restructurarea companiei şi lansarea unei strategii solide de redresare concentrată pe realizarea unui model sustenabil de structură de cost şi operaţional. Datorită performanţei dlui. Schultz, compania este pe cale să aibă cele mai mari venituri şi câştiguri din istoria sa. Înainte de rolul de Preşedinte şi CEO al H. Lundbeck A/S, dl. Schultz a deţinut funcţia de CEO al Novo Nordisk, unde a avut un rol-cheie în transformarea companiei într-una dintre cele mai performante din domeniul farmaceutic şi în implementarea unei abordări operaţionale bazată pe valori.

„Kåre este liderul potrivit pentru a duce Teva la nivelul următor, datorită experienţei sale extinse în domeniul farmaceutic global şi a faptului că a determinat dezvoltare şi extindere internaţională, cu costuri marginale reduse, reuşind totodată să livreze pe măsura promisiunilor către acţionari şi dovedind angajamentul faţă de o cultură a conformităţii”, a spus Dr. Sol J. Barer, preşedintele Consiliului de Directori al Teva. „Kåre are o cunoaştere profundă a industriei farmaceutice globale şi mai ales a pieţelor medicamentelor generice şi de specialitate. Capacităţile sale dovedite în domeniile strategic, financiar şi operaţional precum şi puternicul angajament pentru dezvoltare vor genera valoare sporită pentru acţionari şi vor crea premisele unui succes pe termen lung pentru Teva. El vine cu un puternic simţ al cetăţeniei corporatiste iar angajamentul său pentru excelenţă demonstrează că este un profesionist adevărat, potrivit din punct de vedere cultural pentru compania noastră. Suntem încântaţi să îi urăm bun-venit la Teva unui lider de clasă mondială cum este Kåre şi suntem nerăbdători să lucrăm împreună, îndeaproape, pentru a construi o companie Teva a viitorului pentru acţionari, angajaţi şi pacienţi din întreaga lume.”

Dl. Schultz a spus: „Sunt onorat să mă alătur Teva, o companie-simbol pe care am admirat-o îndelung în cariera mea. Ceea ce m-a atras la Teva şi ceea ce o face diferită este angajamentul său unic pentru dezvoltare globală în paralel cu oferirea de tratamente noi, de calitate, pacienţilor şi o cultură inovatoare pentru angajaţi. Sunt mândru să vin într-o companie care, prin gama sa largă de medicamente generice şi de speciailitate, precum şi prin soluţiile sale, ajută zilnic milioane de pacienţi din toată lumea. Aştept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu întreaga echipă Teva şi să construim împreună un viitor de succes atât pentru companie, cât şi pentru acţionarii săi.”

Dr. Barer a adăugat: „În numele Consiliului, doresc să îi mulţumesc lui Yitzhak pentru asumarea poziţiei de CEO interimar în această perioadă delicată. Prezenţa sa la conducere şi contribuţia sa au ajutat în mare măsură compania să rămână concentrată asupra realizării priorităţilor strategice.”

Dr. Yitzhak Peterburg a declarat: „Ne respectăm promisiunile pe care le-am făcut în ultimele luni. Optimizăm operaţiunile şi prezenţa geografică şi în acelaşi timp ne concentrăm resursele asupra activelor de specialitate şi generice care au cele mai atractive randamente. În plus, suntem pe cale să atingem obiectivul de a genera cel puţin 2 miliarde de dolari din vânzarea de active conexe, pe care le vom folosi pentru a consolida bilanţul Teva. Este un privilegiu să conduc Teva şi sunt nerăbdător să continui în această perioadă. Voi lucra cu Kåre pentru a asigura o tranziţie uşoară, de îndată ce ni se alătură.”

Despre Kåre Schultz

Dl.Schultz, 56 de ani, este un veteran în industria sănătăţii care s-a remarcat prin experienţa sa  în derularea iniţiativelor financiare şi de restructurare a companiilor globale. Din 2015, el a fost Preşedinte şi CEO al H. Lundbeck A/S, companie căreia i s-a alăturat într-un moment când aceasta se confrunta cu pierderea unor pacienţi în stare critică. Dl. Schultz a condus o evaluare de sus în jos a afacerii şi a implementat o strategie robustă de redresare care a presupus reducerea costurilor operaţionale simultan cu lansarea de produse noi.

Înainte de Lundbeck, Dl. Schultz a lucrat aproape 30 de ani la Novo Nordisk , unde a deţinut mai multe poziţii de conducere, inclusiv cea de CEO, Vice Preşedinte pentru Aprovizionarea cu Produse şi  Director pentru Planificarea Produselor şi Servicii Client la Divizia pentru tratamentul diabetului. La Novo Nordisk, dl. Schultz a avut un rol major în modernizarea producţiei biologice pe scară largă şi în conducerea operaţiunilor de extindere pe pieţele din SUA şi China.

În plus faţă de mandatul la Novo Nordisk, dl. Schultz a mai lucrat la McKinsey şi Anderson Consulting. În aceste poziţii, el a dezvoltat o perspectivă globală unică asupra industriilor sănătăţii şi farmaceutice, şi-a lărgit cunoştinţele financiare, a demonstrat angajamentul pentru principiile de conformitate şi executare şi a supervizat operaţiuni de business şi echipe din Europa, America de Nord şi Orientul Mijlociu.

Dl. Schultz este preşedintele Consiliului Director al Royal Unibrew A/S, membru al Consiliului Director al LEGO A/S şi membru al Consiliului Director al Bitten og Mads Clausens Fond, care deţine Danfoss A/S.

Are un master degree în studii economice la Universitatea din Copenhaga.

Despre Teva

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE şi TASE: TEVA) este lider global în domeniul farmaceutic, care furnizează soluţii de înaltă calitate în domeniul sănătăţii, centrate pe pacient şi utilizate zilnic de aproximativ 200 de milioane de pacienţi din 60 de pieţe. Cu sediul în Israel, Teva este cel mai mare producător mondial de medicamente generice, fructificându-şi portofoliul de peste 1.800 de molecule diferite pentru a produce o gamă largă de produse generice în aproape toate ariile terapeutice. În  domeniul medicamentelor de specialitate, Teva deţine o poziţie de lider pe plan mondial în tratamentele inovatoare pentru scleroză în plăci precum şi în programe late-stage pentru alte afecţiuni ale sistemului nervos central, incluzând disfuncţiile locomotorii, migrnele, durerea şi afecţiunile neurodegenerative precum şi un portofoliu solid de medicamente pentru aparatul respirator. Teva integrează capabilităţile sale din zona medicamentelor generice şi din cea a medicamentelor de specialitate în cadrul diviziei sale globale de cercetare-dezvoltare pentru a crea noi modalităţi de a răspunde nevoilor pacienţilor, prin combinarea capabilităţilor de dezvoltare de medicamente cu serviciile şi tehnologia. Veniturile nete Teva în  2016 au fost de  21,9 miliarde de dolari. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.tevapharm.com.

Notă de avertizare privind declaraţiile anticipative

Acest comunicat conţine declaraţii anticipative care se încadrează în prevederile Actului de reformă a litigiilor din domeniul valorilor mobiliare private din 1995 şi care se bazează pe convingerile actuale şi aşteptările managementului şi implică o serie de riscuri şi incertitudini cunoscute şi necunoscute, care ar putea face ca rezultatele, performanţa sau realizările noastre viitoare să difere semnificativ de rezultatele, performanţa sau realizările exprimate sau sugerate de astfel de declaraţii anticipative. Factorii importanţi care ar putea genera sau contribui la astfel de diferenţe includ riscuri legate de:

·         afacerea noastră în domeniul medicamentelor generice, inclusiv: suntem în mod categoric mai dependenţi de această afacere, cu riscurile asociate, ca urmare a achiziţiei afacerii globale în domeniul medicamentelor generice Allergan plc („Actavis Generics”); capacitatea noastră de a realiza beneficiile anticipate ale achiziţiei (şi orice amânare a realizării acestor beneficii) sau dificultăţi în integrarea Actavis Generics; creşterea numărului competitorilor care urmăresc oportunităţile pieţei genericelor şi caută exclusivitate pe piaţa din SUA pentru versiunile generice ale unor produse semnificative; eroziunea de preţ în legătură cu produsele noastre generice, atât din partea produselor competitive cât şi ca rezultat al presiunilor guvernamentale sporite legate de preţuri; şi abilitatea noastră de a beneficia de oportunităţi privind produse biosimilare de mare valoare;

·         afacerea noastră în domeniul medicamentelor de specialitate, inclusiv: concurenţa pentru produsele noastre de specialitate, în special pentru Copaxone*, medicamentul nostru principal, care se confruntă cu concurenţa unor versiuni generice existente şi potenţiale şi ale alternativelor cu administrare orală; capacitatea noastră de a obţine rezultatele aşteptate din investiţiile în portofoliul nostru de nostru de produse; competiţia din partea companiilor cu resurse şi capabilităţi mai mari; şi eficienţa patentelor noastre şi a altor măsuri pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuală;

·         gradul nostru de îndatorare care este semnificativ mai mare şi reducerea semnificativă a lichidităţilor, care ar putea limita abilitatea noastră de a suporta o îndatorire adiţională, implicarea în tranzacţii adiţionale sau investiţii noi şi poate avea ca efect reducerea ratingurilor de credit;

·         businessul şi operaţiunile noastre în general, inclusiv: incertitudini legate de schimbările recente la nivelul managementului; abilitatea noastră de a dezvolta şi comercializa produse farmaceutice adiţionale; probleme de producţie sau controlul calităţii, care pot afecta reputaţia noastră în domeniul calităţii producţiei şi pot necesita acţiuni costisitoare de remediere; întreruperi ale lanţului de aprovizionare; disfuncţionalităţi ale sistemului nostru informaţional sau al unor părţi terţe sau încălcări ale securităţii datelor; eşecul de a recruta sau reţine personal-cheie, inclusiv pe aceia care ni s-au alăturat ca urmare a preluării Actavis Generics, restructurarea reţelei de producţie, inclusiv potenţiale proteste ale angajaţilor; impactul consolidării continue a distribuitorilor şi clienţilor noştri; variaţii ale legislaţiei în domeniul patentelor care pot afecta negativ abilitatea noastră de manufacturare a produselor; abilitatea noastră de a obţine dispoziţii în termeni acceptabili pentru noi; efecte adverse ale instabilităţilor politice sau economice, ale ostilităţilor majore sau terorismului asupra operaţiunilor noastre globale relevante; şi abilitatea de a participa cu succes la licitaţii pentru achiziţia unor obiective potrivite sau oportunităţi de licenţiere ori de a consuma sau integra achiziţii;

·         chestiuni de conformitate, reglementare şi litigiu, inclusiv: costuri şi amânări rezultate din reglementări guvernamentale extinse, cărora le suntem subiect; efectele reformelor în legislaţia privind sănătatea şi reducerea preţurilor produselor farmaceutice, rambursarea şi acoperirea; posibile consecinţe adverse ca urmare a rezoluţiei noastre în cazul investigaţiei FCPA derulată de Guvernul SUA; investigaţii guvernamentale în domeniul politicilor de vânzări şi marketing; posibile penalizări pentru vânzări de produse generice înaintea obţinerii rezoluţiilor finale în domeniul brevetelor exepţionale; eşecul de a se conforma cu raportările complexe din Medicare şi Medicaid şi obligaţiunile de plată; şi riscuri de mediu;

·         alte riscuri financiare şi economice, inclusiv: expunerea noastră la fluctuaţii de valută şi restricţii precum şi riscuri de credit; creşterea semnificativă a activelor intangibile, care pot avea ca efect importante cheltuieli de depreciere adiţionale; potenţiale creşteri semnificative ale obligaţiilor fiscale; şi efectul asupra ratei de impozitare totale la terminarea sau expirarea programelor guvernamentale sau a beneficiilor fiscale, sau determinate de o schimbare în businessul nostru; şi alţi factori care sunt discutaţi în cadrul Raportului nostru Anual, în Formularul 20-F, pentru anul încheiat la 31 decembrie 2016 („Raport anual”), inclusiv la secţiunea „Risk Factors” (Factori de risc) şi în cadrul celorlalte declaraţii ale noastre depuse la SEC (U.S. Securities and Exchange Commission) care sunt disponibile pe adresa www.sec.gov şi www.tevapharm.com. Formularele de declaraţii anticipative au valabilitate doar începând cu data la care sunt realizate, iar noi nu ne asumăm nicio obligaţie de a actualiza sau revizui vreo astfel de declaraţie sau de altfel de informaţii, indiferent dacă astfel de actualizări sau revizuiri apar ca rezultat al unor informaţii noi, al unor evenimente viitoare sau al altceva.Sunteţi avertizaţi să nu acordaţi atenţie nejustificată declaraţiilor anticipative.

  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.