Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, după ce Romgaz şi Compet au anunţat investitorii că vor convoca Adunarea Generală a Acţionarilor pentru a aproba solicitarea ministerului Energiei de a vira bani la bugetul statului sub formă de dividende înainte de termen, că Guvernul a cerut acest lucru pentru că „acum trebuie” pentru demararea unor proiecte importante. Tudose a explicat că s-a discutat acastă posibilitate cu toate companiile de stat şi „acolo unde banii nu erau angajaţi sau nu era nicio prognoză că vor fi necesari s-au luat acum”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dividentele, în mod cert, se dau acţionarilor. Nu le-a jefuit nimeni, nu le-a luat nimeni ceea ce nu aveau dreptul. Le-am luat acum pentru că acum ne trebuie. Vrem să începem nişte proiecte foarte mari şi am dat un exemplu Braşov-Ploieşti. Acela se face pe bani naţionali şi trebuie să demonstrăm că avem banii măcar de început, ca Banca Mondială să fie partener în proiect”, a declarat premierul.

Mihai Tudose a precizat că respectivele companii nu sunt afectate din acest motiv pentru că „din punctul lor de vedere este exact acelaşi lucru”.

„Nu este (o problemă pentru companii – n.r.). Dacă dividentele acestea erau date către stat peste şase luni sau acum, din punctul lor de vedere este exact acelaşi lucru. Cu toate companiile s-a vorbit şi s-a ţinut cont de necesarul până la sfârşitul anului  sau pe primele luni ale anului viitor. La toate companiile de stat s-a pus această problemă şi s-a găsit această soluţie: acolo unde banii nu erau angajaţi sau nu era nicio prognoză că vor fi necesari s-au luat acum”, a explicat şeful Executivului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.