Primăria Capitalei va aloca, în urma aprobării proiectului de rectificare bugetară în şedinţa extraordinară de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), un milion de euro pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primarului Capitalei, Gabriela Firea, prin proiectul de rectificare bugetară vor fi alocaţi un milion de euro, la solicitarea Patriarhiei Române, pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului.

Consilierul general din partea USR Ana Ciceală a spus, în şedinţa CGMB, că alocarea de buget se face aleatoriu şi că modernizarea parcului RATB, de exemplu, nu reprezintă o prioritate pentru primarul Capitalei.

"Continuă alocarea aleatorie de la bugetul Capitalei, dar ne bucurăm că doamna Firea a scos statuile din bugetul de pe anul acesta şi au fost lăsaţi banii la consolidarea clădirilor. La RATB observăm o diferenţă foarte mică, de unde se scad 1,64 milioane de lei. Modernizarea parcului RATB nu este prioritatea doamnei primar. Deşi nu există o creştere, ca data trecută, pentru statui, există o creştere a contribuţiei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, de la 15 milioane la 19,5 milioane de lei. Deci la RATB scădem, dar la Catedrală creştem?”, a spus consilierul general USR, Ana Maria Ciceală.

Alte modificări au fost aduse la bugetul DGASMB, care primeşte în plus 6 milioane de euro, la ASSMB, cu o majorare de 4,4 milioane de euro. 2,8 milioane de euro vor fi alocaţi pentru utilaje de topit zăpada, precum şi 2,7 milioane de euro pentru instalarea aerului condiţionat în tramvaie şi troleibuze.

Piatra de temelie a  Catedralei Mântuirii Neamului a fost pusă în februarie 2011, iar data finalizării sale este preconizată a fi la sfârşitul anului 2018. Costurile medii ale investiţiei se ridică la suma de 80.000.000 euro.

Catedrala Mântuirii Neamului va avea o înălţime de 120 de metri şi o suprafaţă de peste 7.000 de metri pătraţi. Pe zidurile catedralei vor fi ridicate 6 turle mici, până la 60 de metri înălţime, turla clopotului şi o turlă principală, cu o înălţime de 120 de metri. Catedrala va avea 6 clopote. Cel mai mare - care cântăreşte 25 de tone - a fost finalizat într-o fabrică din Austria, iar pe acesta apare chipul Patriarhului Daniel.

La nivelul 0 al construcţiei, unde vor încăpea 5.000 de oameni, suprafaţa construită este de 7.200 de metri pătraţi, iar Catedrala Mântuirii Neamului va avea şi patru lifturi.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.