Aaron Sorkin, un proeminent scenarist şi producător de la Hollywood, premiat cu Oscar, Globul de Aur, BAFTA şi Primetime Emmy, a debutat ca regizor cu o dramă, ”Molly's Game”, despre Molly Bloom, o fostă schioare olimpică ce a ajuns să organizeze unul dintre cele mai importante jocuri de poker din Statele Unite ale Americii, în urma căruia a fost condamnată. Filmul său a avut premiera sâmbătă, la Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, informează AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rolul principal – Molly Bloom, este interpretat de actriţa Jessica Chastain, iar din distribuţia filmului, filmat în Toronto, mai fac parte Kevin Costner, în rolul tatălui ei, şi Idris Elba, în rolul avocatului care a reprezentat-o pe protagonistă în instanţă.

Potrivit The Hollywood Reporter, filmul prezintă povestea lui Molly Bloom, o schioare care ajunge să lucreze ca ospătar în Los Angeles, după ce visul ei legat de medaliile olimpice este năruit. Treptat, ea ajunge să oranizeze jocuri de poker pentru elita de la Hollywood. Însă, când în aceste jocuri se implică mafia rusă, intervine FBI, ceea ce duce la o judecată şi la o condamnare.

Molly Bloom, căreia îi este interzis accesul în Canada din cauză că a pledat vinovată de o infracţiune federală în Statele Unite ale Americii, a primit permisiune specială de a intra în această ţară, pentru a participa la premiera filmului.

Aaron Sorkin este creatorul serialului de televiziune ”Viaţa la Casa Albă/ The West Wing”, premiat cu trei Globuri de Aur şi 26 premii Primetime Emmy, şi scenaristul filmului ”Reţeaua de socializare/ The Social Network”, pentru care a fost recompensat cu premiul Oscar, Globul de Aur şi BAFTA în 2011. Alte două filme celebre, realizate pe baza scenariilor sale, ”Moneyball” şi ”Steve Jobs”, au fost nominalizate şi premiate cu aceste trofee prestigioase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.