Preşedintele Klaus Iohannis va participa, luni, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar preuniversitar la Liceul "Gheorghe Şincai" din Capitală, în timp ce ministrul Educaşiei, Liviu Pop, merge la o şcoală din judeţul Maramureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia de deschidere a noului an şcolar lala  Liceul "Gheorghe Şincai" este programat să înceapă la ora 10.00. 

Anul trecut, preşedintele a participat la deschiderea anului şcolar la liceul "Mihai Eminescu", iar în 2015 a fost la Târgovişte, la Colegiul Economic "Ion Ghica".

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat că va merge în judeţul Maramureş, la festivitatea de la Şcoala Gimnazială Vişeu de Jos, la inaugurarea grădiniţei din aceeaşi localitate, construită prin Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), precum şi la inaugurarea sălii şcolare de sport din comuna Petrova.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, va merge şi ea la festivităţi de deschidere a noului an şcolar şi se va afla la Colegiul Agricol "Viaceslav Harnaj".

Şi-a mai anunţat prezenţa la astfel de evenimente şi liderul UDMR Kelemen Hunor, care va merge la Baia Mare, la Liceul Teoretic Németh László. Alături de el vor mai fi prezenţi Kövér László, preşedintele Parlamentului Ungar, Csűry István, episcopul Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului, Kovács Irén Erzsébet, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, responsabil pentru învăţământul în limba minorităţilor şi Vida Noémi, viceprimarul municipiului Baia Mare.

Liderii PSD, PNL şi ALDE nu au anunţat dacă vor participa la evenimentele dedicate noului an şcolar, şi nici premierul Mihai Tudose.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.