Vicepreşedinta Uniunii Creştin Democrate (CDU), Julia Kloeckner, a dezvăluit că mii de atacuri cibernetice au vizat site-ul formaţiunii conservatoare înainte de singura dezbatere electorală a campaniei electorale, în care Angela Merkel a reuşit să-l învingă cu uşurinţă pe liderul SPD, Martin Schulz. De asemenea, o parte însemnată din aceste atacuri au fost lansate de pe adrese de IP din Rusia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Germania, oficialii guvernamentali şi serviciile de informaţii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca Moscova să se amestece în alegerile legislative din 24 septembrie, care ar urma să fie câştigat cu un avans considerabil de către conservatorii Angelei Merkel.

Rusia a dezminţit în numeroase rânduri că încearcă să influenţeze alegeri importante în afara graniţelor, dar există dovezi ale unui amestec în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Kloeckner a dezvăluit că aproximativ 3.000 de atacuri cibernetice au vizat site-ul ei înainte de dezbaterea crucială dintre Schulz şi Merkel.

Urmărind un model al unor atacuri cibernetice anterioare, sediul CDU din landul Renania-Palatinat, unde conduce Julia Kloeckner, a experimentat ”atacuri masive” înainte de dezbaterea de duminică pentru poziţia de cancelar al Germaniei.

”Mulţi dintre expeditori aveau adrese ruseşti de IP”, a precizat Kloeckner.

Autorităţile germane au aruncat vina pe hackerii ruşi din grupul APT 28 - ce menţine legături importante cu Moscova - pentru un val de atacuri cibernetice, care a vizat parlamentari individuali, formaţiuni politice, think-tank-uri politice şi chiar site-ul Bundestag.

Kloeckner nu a explicat cum au fost descoperite aceste atacuri cibernetice sau ce formă au avut. Deşi multe atacuri cibernetice, care au vizat recent politicieni şi instituţii germane, s-au bazat pe schema phishing, ce implică trimiterea de e-mailuri cu ataşamente contaminate.

Agenţia Federală pentru Protecţie Cibernetică (BSI) a explicat că are informaţii despre aceste incidente şi menţine legătura cu sediul CDU din Renania-Palatinat.

Directorul BfV, Hans-Georg Maassen, le-a spus reporterilor din urmă cu două luni că se aşteaptă ca Rusia să încerce influenţarea alegerilor legislative din Germania şi că suspectează că preşedintele Vladimir Putin ar prefera un alt cancelar în locul Angelei Merkel.

Merkel susţine menţinerea de sancţiuni continue împotriva Rusiei pentru acţiunile din estul Ucrainei, iar relaţiile dintre cele două state s-au răcit considerabil în ultimii ani, deşi germanii rămân extrem de dependenţi de energia livrată de Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.