Museo "Arthur Verona" şi Academia de Belle Arte "Arthur Verona" au fost lansate online cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la naşterea pictorului român pe 24 august 1867, la Brăila, anunţă descendenţii familiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Misiunea este de a oferi comunităţii un nou spaţiu cultural, deschis şi creativ, care să găzduiască operele celor 3 pictori ai familiei, Arthur Verona, Nicolae Henri Verona şi Paul Verona, şi care să se ridice la standarde internaţionale.

Museo "Arthur Verona" este primul muzeu privat din România, care urmãreşte revitalizarea patrimoniului cultural naţional, atât cel provenit din colecţii private, cât şi pe cel aflat în domeniul public al statului.

"Ideea unui muzeu, care să găzduiască operele lui Arthur Verona, Nicolae Henri Verona şi Paul Verona, este un proiect personal mai vechi, însă am considerat acest context aniversar prilejul cel mai potrivit pentru lansarea acestuia. Cel mai important obiectiv pe care îl vizăm acum este identificarea unui spaţiu pentru a permite accesul vizitatorilor. Până
atunci, invităm toţi iubitorii de artã sã acceseze pagina de facebook şi site-ul nostru oficial: www.museoarthurverona.ro


www.museoarthurverona.ro, unde pot descoperi o parte din operele pictorilor Verona şi informaţii despre acestea şi despre activităţile profesionale, artistice şi didactice ale celor trei pictori români", a spus Cristina Verona, fondatoarea muzeului Museo "Arthur Verona".

Academia de Bellea Arte "Arthur Verona", parte a proiectului Museo "Arthur Verona", este un proiect privat, care urmăreşte să ducă mai departe crezul pictorului A. Verona, el însuşi iniţiatorul unei Academii libere de pictură, în urmă cu 100 de ani. Astăzi, Academia care îi poartă numele oferă celor pasionaţi de studiul în diverse domenii ale artei posibilitatea de a dobândi atât meşteşug, cât şi cunoştinţe tehnice. Principalele activităţi desfãşurate sunt cele de învăţământ în domeniul cultural precum: arte plastice, muzică, dans, teatru, cursuri de istoria artei, limbi străine şi diplomaţie culturală, este dorinţa familiei Verona.

Majoritatea operelor semnate Verona se află fie în patrimoniul statului, fiind expuse în cadrul nenumăratelor muzee naţionale şi judeţene din ţară, fie în colecţii private sau sunt prezente pe piaţa de artă în cadrul celor mai importante licitaţii de profil. Muzeul îşi propune sã contribuie la restaurarea picturilor semnate Verona, care necesită acest proces, intenţia fiind de a le reda viaţă şi culoare pentru interesul şi bucuria publicului larg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.