Traficul feroviar este complet blocat, duminică, între Băile Tuşnad şi Bicsadu Oltului, judeţul Harghita, din cauza mai multor copaci care au căzut pe firele de contact. Mai multe trenuri staţionează în gări, iar echipejele intervin pentru îndepărtarea copacilor şi remedierea defecţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Sitruaţii de Urgenţă (ISU) Harghita au declarat, duminică, pentru News.ro, că traficul feroviar este blocat între Băile Tuşnad şi Bicsadu Oltului, din cauza mai multor copaci care au căzut pe firele de contact.

”Ne-au informat şi pe noi că există trenuri staţionate în gări. Sunt rupte firele. După ce se vor îndepărta copacii, o locomotivă Diesel va prelua trenurile”, au precizat reprezentanţii ISU Harghita.

Potrivit acestora, zeci de copaci şi brazi au fost smulşi de vânt, intervenindu-se pe mai mai multe drumuri judeţene şi naţionale.

De exemplu, s-a intervenit pe DN 13 A, unde patru copaci au fost doborâţi de vânt, s-a intervenit între Borsec şi Corbu, pentru degajarea a douăzeci de brazi, pe DN 13 B, pe DN 12, dar şi pe DJ 138 unde au fost 15 brazi rupţi.

În Odorheiu Secuiesc doi copaci au căzut pe un bloc, iar o anexă gospodărească a luat foc de la un trăznet, fără a se înregisdtra victime.

Judeţul Harghita s-a aflat, duminică, sub cod portocaliu de furtună.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.