Preşedintele Donald Trump a răspuns cu ”vom vedea”, atunci când a fost întrebat de un jurnalist american dacă Statele Unite vor ataca Coreea de Nord după al şaselea şi cel mai puternic test nuclear al regimului de la Phenian, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un asemenea mesaj din partea liderului american ar putea să ducă la un nouă război al cuvintelor şi ameninţărilor cu Kim Jong-un.

Anterior, miliardarul republican a condamnat drept ”foarte ostile şi periculoase” acţiunile întreprinse de Phenian, susţinând că regimul nord-coreean este ”necinstit” şi a devenit o ameninţare şi o ruşine la adresa Chinei.

”Coreea de Nord a efectuat un test nuclear major. Cuvintele şi acţiunile lor continuă să fie foarte ostile şi periculoase pentru Statele Unite...”, a scris miliardarul republican într-un mesaj postat pe Twitter.

Regimul nord-coreean a anunţat că a testat cu succes o nouă bombă cu hidrogen, proiectată tocmai pentru a fi ataşată de noile rachete balistice intercontinentale testate în ultimele luni de către Phenian.

În acest sens, televiziunea de stat a anunţat că detonarea unei bombe cu hidrogen a fost ordonată de liderul Kim Jong-un şi s-a dovedit un ”succes complet”, fiind vorba de un pas ”semnificativ” în completarea programului nuclear al Coreei de Nord.

Preşedintele Trump a dezvăluit că ia în considerare să impună un embargo comercial global împotriva acelor ţări care continuă să aibă schimburi comerciale cu regimul de la Phenian.

În prezent, poate cel mai important partener comercial al regimului nord-coreean rămâne China.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.